UNKLE (LIVE) (UK)

Elektronisen musiikin, popin ja rockin tummansävyinen avioliitto

Brittiläinen elektronisen musiikin kollektiivi UNKLE sekoitti perinpohjaisesti genrerajoja vuoden 1998 albumillaan Psyence Fiction. Tämä levy oli se kipeästi kaivattu potku koko elektronisen musiikin kentälle, joka vuosituhannen lopussa haki suuntaansa ja poti krapulaa rave-kulttuurin hiljalleen hiipuessa. Psyence Fictionilla oli mukana UNKLEn musiikin tavaramerkit: pop ja rock soivat sovussa sähköisten biittien tahdissa muodostaen oma tummansävyisen maailmansa.

Psyence Fiction sai jatkoa albumilla Never, Never, Land (2003), joka vei eeppiset äänimaisemat vielä debyyttialbumia pidemmälle. Queens of the Stone Age -tuottaja Chris Gossin näpeissä UNKLE siirtyi Kalifornian aavikoille vuoden 2007 julkaisulla War Stories. Albumi naittoi UNKLEn tunnistettavaa soundia yhä enemmän särisevään rockmusiikkiin. Studioprojekti muuttui yhtyeeksi, ja UNKLE soitti samana vuonna ensimmäiset livekeikkansa. Albumijulkaisujen lisäksi UNKLEn kollektiivi on tehnyt useita satoja remixejä isojen ja pienempien artistejen kappaleista. Viime aikoina UNKLEn primus motor James Lavelle on jälleen viettänyt aikaansa studiossa työstäen toukokuussa julkaistua pitkäsoittoa Where Did The Night Fall.

Perinteisestä yhtyerakenteesta poiketen UNKLE on aina ollut eräänlainen taiteellisesti kunnianhimoisten artistien sateenvarjo, jonka alla ovat viihtyneet niin kone-, pop- ja rockmuusikot. UNKLEn levyillä vierailleiden muusikoiden määrä on huimaava: DJ Shadow, Thom Yorke, Richard Ashcroft, Josh Homme, Ian Brown ja lukemattomat muut ovat antaneet äänensä ja kädenjälkensä tälle musiikille. Yhtyekokoonpanolla ensimmäistä kertaa Suomeen ja Ilosaarirockiin saapuva UNKLE on tarmokkaasti jyräävä täysverinen rock-bändi, jonka käsittelyssä levyiltä tutut kappaleet sovitetaan tahdittamaan festivaalin pimenevää iltaa.


www.unkle.com
myspace.com/unkle


< takaisin

UNKLE (LIVE)

UNKLE (LIVE)