Ville Leinonen & Majakan soittokunta

Hengästyttävää tunnelmaa todellisuuden tuolta puolen

Ville Leinonen on outo olento. Tuo Suomen Serge Gainsbourg on esiintynyt uransa aikana viettelevänä cowboyprinssinä, yltiöromanttisena runopoikana, itsevarmana rocktähtenä, iskelmätulkkina ja kansanmusiikin uudistajana. Mies on ehtinyt monipolvisen tarinansa aikana kokeilla monensorttista musiikkia, mutta silti tuntuu, että paljon vielä on edessä. Kokonaistaideteos Leinonen paljastunee vasta vuosien kuluttua, kun miehen diskografia julkaistaan yhdessä, vuorokausia kestävässä paketissa. Punainen lanka voi olla yllättävänkin vahvaa tekoa.

Uudella Majakanvartijan uni -albumilla Ville Leinonen palaa uransa alkulähteille. Kolmetoista vuotta sitten julkaistu Raastinlauluja piti sisällään kollaasinomaisia purkauksia, jotka olivat täysin omaehtoisia, haastavia ja hätkähdyttäviä. Majakanvartijan uni jatkaa samalla listasijoituksia kumartamattomalla linjalla. Levyn laulut ovat unenomaisia katkelmia tarinasta, joka ei koskaan päätynyt kansiin. Musiikki soi pakahduttavan melodisena ja turvallisena, mutta silti epätodellisen toismaallisena. Tunnelmat vaeltavat mummolan mansikkapelloista hylätyille avaruusasemille. Keikoilla Leinonen kerää ympärilleen Majakan Soittokunnan, joka vie leijailevat kappaleet aivan uusiin sfääreihin. Kokoonpanon esiintymiset ovat keränneet hurmaantuneita kuuntelijoita kaikkialla minne soittokunta on rantautunut.

Majajanvartijan unen myötä Leinosta on jo tuumailtu Pekka Strengin manttelinperijäksi. Kaikella kunnioituksella Strengiä kohtaan miehestä lienee paljon paljon suurempaan. Sen todistaa Ilosaarirockissa Ville Leinonen & Majakan Soittokunta.


www.villeleinonen.com
myspace.com/leinonenville


< takaisin

Ville Leinonen & Majakan soittokunta