Haastattelussa Chisu

Chisulla, alias Christel Sundbergilla on riittänyt kevätkiireitä. Sooloilua-elokuvan tunnuskappaleesta Mun koti ei oo täällä tunnetuksi tullut laulaja-lauluntekijä julkaisi Vapaa ja yksin -albumin loppuvuodesta, jonka ensimmäiseksi sinkuksi valikoitui kappale Baden-Baden. Nyt mainetta niittää albumin toinen sinkkulohkaisu Miehistä viis. Monitaiturina tunnettu Chisu säveltää, sanoittaa, sovittaa, tuottaa ja äänittää oman materiaalinsa jonka lisäksi lauluja ja taitoja riittää myös jaettavaksi muille artisteille. Kriitikot ja Emma-ehdokkuuksien jakelijat ovat polvillaan neidon edessä ja lisäksi klubiyleisöltä on kiirinyt ylistäviä arvioita artistin keikkakunnosta. Chisun keikkakalenteri pullistelee vielä heinäkuun jälkeenkin, mutta onneksi artistilla on aikaa saapua Ilosaarirockin Sulo-klubille ja vastata verkkotoimituksen haastatteluun.

Kuka on Chisu?

– Muusikko, tyttö, lintu ja kala.

Kuka puolestaan on Christel Sundberg?

– Muusikko, tytär, lintu ja kala.

Esiinnyt ensimmäistä kertaa Ilosaarirockissa. Oletko ollut paikalla aikaisempina vuosina esim. festariyleisön puolella?

– Ilosaaressa en oo ollu, mutta oon kuullu paljon, paljon hyvää tästä festivaalista!

Ilosaarirockia voisi kuvailla genrejen sulatusuuniksi. Millaiseksi kuvailisit omaa musiikkiasi ja miten se mielestäsi asettuu Ilosaarirockin tarjontaan?

– Siinä tapauksessa tosi hyvin. Mä vierastan lokeroimista ja mun oma musakin on sillisalaattia. Olisko mun genre joku cinemaattinen-pop-laulelma?

"Debyyttisi" oli Särkänniemen Kummitusjunan taustamusiikki. Miten sait kappaleesi markkinoitua huvipuistolle? Oliko kappaleella nimeä?

– Mun veli teki kummitusjunan sinne ja se pyys mua messiin. En joutunu siis markkinoimaan. Ja siinä on monta teemaa, joista yhden nimi on mm. 'Pikkuhirviöiden taikamatto'.

Mitkä ovat ikimuistoisimmat festivaalikokemuksesi niin artistina kuin yleisön edustajana?

– Sen muistan kun tehtiin frendin kanssa 'haastatteluja' kanssa mun mutsin vanhalla mankalla joskus ajat sitten Ruisrockissa. Apulanta oli niiden perusteella festareiden suosituin.

Erään haastattelusi mukaan olet ryhtynyt joogaamaan, lukemaan elämäntapaoppaita ja pitämään mielialapäiväkirjaa. Ovatko nämä aktiviteetit vaikuttaneet uuden albumisi lyyriseen sisältöön?

– Oon tehny noita kaikkia jo aika kauan eli on vaikuttanu molempiin levyihin varmasti. Oon sellanen ihmistutkija ja mä oon itse oikein hyvä testinukke.

Mitä toivot kesän festivaalikeikoilta ja -järjestäjiltä?

– Pirunmoisia pirskeitä ja hedelmiä bäkkärille. Ja meidän miksaaja Jasu tykkää syödä leipiä keikan jälkeen (se on muuten Joensuusta kotoisin) ni niitä kans.


Teksti: Samu Heikinmatti


< takaisin

Chisu
Chisu toivoo pirunmoisia pirskeitä ja hedelmiä bäkkärille.