Suloklubin liput myynnissä, klubirintamalla uusia tuulia

Ilosaarirockin avaavan Suloklubin ohjelmisto on varmistunut kokonaisuudessaan. Juurilleen palaavalla klubilla kuullaan Suomirockin eri puolia legendaarisen Kolmannen Naisen johdolla. Ruutupaitarokkareiden lisäksi perjantaina esiintyvät Emma-palkitut Chisu ja Samuli Putro, juuri toisen levynsä julkaissut Herra Ylppö ja Ihmiset, Vesterinen Yhtyeineen, uutta albumia viimeistelevä Mariska, Sami Kukka sekä joensuulainen kohutulokas Eläin. Suloklubin liput tulevat myyntiin lauantaina 13.2. Ilosaarirockin verkkokaupassa, Tiketissä sekä Joensuun levykauppa Levy-Eskoilla.

Suloklubi järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2003, jolloin YleX-telttassa esiintyi mm. nuori joensuulaislupaus Stella sekä esikoisalbuminsa juuri julkaissut enolaistaustainen Happoradio. Sulo oli alkutaipaleellaan selkeästi suomenkieliseen rokkimusiikkiin panostava klubi, mutta kuten kaikki hyvät ideat, iltamat lähtivät rönsyilemään ajan kuluessa. Viime vuonna Sulolla nähtiin esiintyjiä Ruotsista ja Norjasta ja iloinen kielikylpy kumpuili teltan seiniltä. Ulkomaalaiset esiintyjät lauloivat ulkomaankielellä, ja alkuperäisestä Suomirockklubin ideasta oltiin jo melko kaukana. Kaikkea ei voi saada, ei edes suomea puhuvia norjalaisia. Siksipä tänä vuonna Sulolla palataan ajassa taaksepäin ja kuullaan pelkästään suomeksi laulavia artisteja. Paluu juurille on hyvinkin konkreettinen, sillä jo ensimmäisenä vuonna esiintynyt Mariska palaa pitkästä aikaa Suloklubille uuden Pahat Sudet-kokoonpanonsa kanssa.

Tekninen aikalisä

Ilosaarirockin klubirintama uudistuu kesäksi muutenkin kuin Suloklubin ohjelman osalta. Kesällä 2010 festivaalialueen tuntumassa oleva jäähalli jää pois klubikäytöstä ja perinteinen punk-klubi Töminä siirtyy takaisin Kolmoslavalle. Töminän ohjelma julkistetaan myöhemmin keväällä. Jäähallin myötä myös metalliklubi Metelli sekä Ilosaarirockin päättävä Päätösklubi pitävät vähintäänkin välivuoden. Ilosaarirockia järjestävän Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen kommentoi uudistuksia:

Välillä on paikallaan tehdä päivitystä festivaalin tuotantoon. Juhlimme ensi vuonna 40-vuotista taivalta ja haluamme hioa Ilosaarirockin mahdollisimman toimivaksi juhlavuotta varten. Tänä vuonna panostamme entistä enemmän itse festivaalialueeseen ja pidämme jäähallin suhteen ainakin taukoa. Ilosaarirockin ohjelmasta on tulossa kova ja haluamme karsia päällekkäisyyksiä minimiin. Musiikki soi kuitenkin alueella myöhään yöhön. Olemme saaneet melko paljon palautetta varsinkin Metellin ja festivaalialueen viimeisten artistien yhtäaikaisuudesta, tätä ongelmaa lähdemme nyt ratkomaan. Valitettavasti viikonloppuna loppuvat tunnit kesken, joten kaikkea ei ehdi katsomaan, eikä ihminen osaa kahdeksikaan revetä. Metallifanien ei kuitenkaan kannata tätä uudistusta suuresti surra. Panostamme jäähallin myötä vapautuvat voimavarat festivaalialueen ohjelmaan, eikä hevistä tule olemaan puutetta. Jo ensimmäisessä julkistuksessa meillä on mukana Katatonia, DevilDriver ja Rise And Fall sekä liuta kotimaisia metalliorkestereita. Hätää ei liene.

Suloklubin liput ovat myynnissä lauantaista 13.2. lähtien. Töminän ohjelma julkistetaan ja liput tulevat myyntiin keväämmällä.


< takaisin

Sulo

Töminä