Yleisön pyynnöstä – Rokkikukkoa kansalle

Viime kesän ruokahitti Rokkikukko jatkaa voittokulkuaan Ilosaarirockissa. Suureen suosioon festivaalinkansan parissa noussutta virallista Rokkievästä tarjotaan taas vuonna 2010 nälkäisille juhlijoille.

Rokkikukon tarina on peräisin vuosi sitten Popmuusikoiden toimistolla alkaneesta riitelystä. Toimiston väki kamppaili siitä kumpi on parempaa, savolainen muikkukukko vai karjalainen lanttukukko. Ilosaarirockin porukoissa kun tuo ruoka otetaan melkoisen vakavasti. Kiista alkoi uhata jo koko Ilosaarirockin järjestämistä, kunnes Paakarin Pajan leipurimestari Mika Karhinen asteli sisään ja esitti mahtavan ehdotuksen: entäpä jos unohdettaisiin kiistely ja luotaisiin Ilosaarirockiin täysin oma perinneherkku! Mikan päässä oli syntynyt nerokas ajatus festivaaliruuan kiistattomasta kuninkaasta, Rokkikukosta. Poppareiden toimistolla kiista vaimeni kuin salamaniskusta ja Rokkikukko päätettiin julistaa vuoden 2009 viralliseksi rokkievääksi. Tänä kesänä tarina saa jatkoa, Rokkikukon kiekuessa Laulurinteellä kilpaa päälavan pattoneitten kanssa.

Rokkikukko on monella tapaa täydellinen festivaaliruoka. Kukko on muotona monella tapaa koeteltu, sitä kannettu mukana metsällä, puutöissä, kylille reissatessa ja tansseissa ravatessa. Ruiskuori pitää paketin kasassa sisällön ravitessa ruumiin ja sielun. Monessa suhteessa festareilla juokseminen on kuitenkin samanlaista kuin savotalla työstäminen. Ruumis väsyy, jutut ovat ronskeja ja maha kaipaa kunnon murkinaa. Rokkikukko on ratkaisu ilkamoinnin väsyttämälle vatsalle. Kukkoja on tarjolla liha-, valkosipuliliha- ja kasvisversioina. Kotimaisista aineksista kasattu kukko on taatusti täyttävä eväs, jonka avulla jaksaa illan rientää.

Lue lisää Rokkikukosta ja tarkista Paakarin kukkoja tarjoavien kauppojen lista sivulta www.rokkikukko.fi.


< takaisin

Rokkikukko