15.-17.7.2011 Laulurinne, Joensuu

Vapaaehtoishaku on päättynyt

Tämän vuoden vapaaehtoishaku on päättynyt. Kiitämme kaikkia hakemuksen lähettäneitä kiinnostuksesta.

Vapaaehtoisiksi valituiden kannattaa tutustua alla olevaan Tietoa Rokin 2011 vapaaehtoisille -infoon. Siinä on paljon hyödyllistä tietoa esimerkiksi käytännön järjestelyistä. Kysyäkin saa: if.kcoriraasoli@otsolh vastaa, neuvoo ja opastaa.

– Ilosaarirockin henkilöstö


Tietoa Rokin 2011 vapaaehtoisille

Kiitos, että olet mukana järjestämässä Rokkia!

Vapaaehtoisena ja asiakaspalvelijana sinun on syytä tutustua myös Rokin sivujen varsinaiseen Info-osioon, etenkin jos olet asiakaspalvelutehtävissä. Nämä molemmat infot on kokeneenkin vapaaehtoisen syytä kerrata.

Rokista yleensä

Ilosaarirock 2011 järjestetään 15.–17. heinäkuuta. Varsinainen Rokki vietetään lauantaina ja sunnuntaina. Perjantaina järjestetään kaksi klubia: Töminä ja Sulo. Sulo-klubi on tuttuun tapaan YleX-lavalla ja Töminä Sue-lavalla. Lisäksi Ilosaarirockin klubeja vietetään Kerubissa koko viikonlopun ajan.

Festivaalialueella on yhteensä viisi lavaa: Päälava, YleX-lava, Sue-lava, Rentolava ja Rekkalava. Festivaalialueen portit avautuvat klo 12.00 ja sulkeutuvat pian viimeisen esiintyjän lopetettua. Ranta suljetaan viimeisen esiintyjän aloittaessa Päälavalla.

Muutokset ovat mahdollisia.

Ilosaarirockin järjestää Joensuun Popmuusikot ry. (www.popmuusikot.fi)

Viisi hyvää neuvoa

  1. Toimi parhaasi mukaan! Auta muita vapaaehtoisia, palvele festivaalivieraita ja luo hyvää ilmapiiriä. Jokainen vapaaehtoinen on yhtä tärkeä onnistuneen Rokin kannalta.
  2. Muista vastuusi! Vastaat sinulle uskotusta tehtävästä sekä sinulle luovutetuista tarvikkeista.
  3. Ota asioista selvää! Jos et ole jostain varma, niin kysy – pidä vastaavasi yhteystiedot heti alusta saakka muistissa. Ole aktiivinen.
  4. Tule töihin työkykyisenä! Töiden aikana ei saa olla päihtynyt eikä nauttia alkoholia.
  5. Ilmoita mahdollisimman pikaisesti, mikäli et pääse töihin!

Mikä on vapaaehtoisen vastuu?

Rokissa eri tehtävät on jaettu tiettyihin vastuualueisiin (mm. oluenmyynti ja siivous) ja kullakin vastuualueella on omat vastaavansa (1-3 henkilöä). He vastaavat kyseisen tehtäväalueen kokonaisuuden toimivuudesta. Sinun eli vapaaehtoisen vastuulla on edistää omalta osaltaan Rokin onnistumista. Käytännössä tämä tarkoittaa, että sinun tulee hoitaa vastaavan sinulle osoittamat tehtävät parhaasi mukaan sekä vastata sinulle mahdollisesti luovutetuista tarvikkeista ja kalustosta. Työaika vaihtelee tehtävien mukaan, mutta on yleensä työaika on yhteensä noin 12 tuntia.

Muista, että edustat vapaaehtoisena Rokkia festivaaliyleisölle. Kohtele siis asiakkaista kuten haluaisit itseäsi asiakkaana kohdeltavan. Vapaaehtoisen tulee olla työkykyinen, esim. työvuorojen aikana ei saa nauttia alkoholia eikä olla päihtynyt. Myös riittävistä yöunista kannattaa pitää huolta.

Mitä tästä lystistä saa?

Kaikki Rokin vapaaehtoiset pääsevät sisään festivaalialueelle. Vapaaehtoiset saavat itselleen myös lämpimän ruuan työvuoronsa aikana sekä duunaripaidan työasuksi. Lisäksi ne vapaaehtoiset, jotka työskentelevät Rokin aikana ovat oikeutettuja käyttämään narikan ja pyöränarikan palveluita. Joensuun kantakaupungin ulkopuolelta saapuvat vapaaehtoiset saavat yöpyä Rokin leirintäalueella eli joko Ravileirinnässä tai Niittyleirinnässä. Muista ilmoittaa vastaavallesi ajoissa telttapaikan tarve.

Vapaaehtoiset voivat ostaa myös Sulon tai Töminän lipun puoleen hintaan henkilöstön toimipisteeltä Jäähallilta tai passia näyttämällä klubien lipunmyynnistä.

Ilosaarirockin vapaaehtoiset juhlivat Kerubi Open Airin yhteydessä järjestettävässä kiitostilaisuudessa. Joensuun Ilosaaressa 13.8. järjestettävässä Kerubi Open Airissa esiintyy Scandinavian Music Group ja Suvi Teräsniska. Kysy lisätietoja vastaavaltasi.

Passi vai ranneke?

Ne vapaaehtoiset, jotka tarvitsevat kulkulupaa Rokin aikana, saavat passin ja henkilöstörannekkeen. Kaikki muut eli erillistä kulkulupaa tarvitsemattomat saavat tavallisen yleisörannekkeen. Passeja on erilaisia, riippuen millaista kulkulupaa passin haltija työtehtävissään tarvitsee. Passi toimii kulkulupana ainoastaan yhdessä henkilöstörannekkeen kanssa, pidä siis molemmat mukana. Passi toimii kulkulupana myös vapaaehtoisen vapaa-ajalla, mutta passiin liittyvää kulkuoikeutta työpisteille tulee käyttää ainoastaan työtehtäviin liittyen. Pidä huolta passistasi ja rannekkeestasi! Passi ja henkilöstöranneke sekä yleisöranneke ovat henkilökohtaisia. Älä siis luovuta tunnisteitasi muille.

Vastaavasi huolehtii sinulle oikeanlaisen passin / rannekkeen sekä kertoo, mistä ja miten ne saat haltuusi.

Mistä löydän passini / rannekkeeni?

Suuri osa vapaaehtoisista saa passinsa ja/tai rannekkeensa sekä mahdolliset muut tarvitsemansa asiat henkilöstön toimipisteestä. Tänä vuonna henkilöstö palvelee torstaina Rantakadulla Popmuusikoiden toimistolla ja viikonloppuna perinteisesti Jäähallin eteisaulassa (sisäänkäynti Länsikadun puolelta).

Henkilöstö on avoinna seuraavasti:

Torstaina 12–17 (Rantakatu 9, Joensuun Popmuusikot ry:n toimisto)
Perjantaina 15–22
Lauantaina 9–20
Sunnuntaina 10–14

Vaikka henkilöstön vapaaehtoiset pyrkivät toimimaan joutuisasti, toivomme sinun varaavan riittävästi aikaa siellä asiointiin. Henkilöstön toimipisteen kautta kulkee monta avuliasta vapaaehtoista, joten asiointi voi viedä pienen hetken. Henkilöstössä asiointi tulee suorittaa ajoissa ennen sovitun ensimmäisen työvuoron alkamista. Perinteisesti henkilöstön toimipisteessä on ruuhkaisinta perjantai-iltana sekä lauantai-aamulla ja -aamupäivällä. Varaa tällöin vähintään noin tunti aikaa ennen työvuorosi alkua henkilöstön toimipisteellä asiointiin.

Kulkulupaasi noutaessa varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Luovutamme passin / rannekkeen ainoastaan voimassa olevaa henkilöllisyystodistusta vastaan. Lisäksi pyydämme allekirjoituksesi passin/kulkuluvan luovutuksen yhteydessä.

Mitä tulisi tietää duunaripaidasta?

Vapaaehtoisten duunaripaita on työasusi työvuorosi aikana. Varsinkin Rokin aikana sinulla on velvollisuus käyttää sitä työtehtäviesi aikana. Älä käytä paitaa vapaa-ajallasi, sillä tarkoituksena on erottaa, ketkä ovat työtehtävissä ja ketkä eivät ole. Ehdottomasti kiellettyä on myös nauttia alkoholia tai esiintyä juopuneena duunaripaita päällä. Varaa siis itsellesi muut vaatteet vapaa-aikaa varten. Rokin jälkeen voit käyttää paitaa parhaaksi katsomallasi tavalla. Duunaripaidan kokoja on rajoitetusti.

Entä jos en kykenekään saapumaan töihin?

Jos et hyvästä syystä kykene hoitamaan työtehtäviäsi, niin vastuullasi on ilmoittaa asiasta ensi tilassa suoraan vastaavallesi. Esimerkiksi tämän vuoksi on tärkeää, että säilytyt vastaavasi yhteystiedot tallessa. Pidä siis huoli siitä, että saat vastaavasi yhteystiedot jo ensimmäisen yhteydenoton aikana!

Mitä tehdä, kun ei ole Rokin aikana majoituspaikkaa?

Jos saavut vapaaehtoiseksi Joensuun ulkopuolelta ja sinulla ei ole Rokin ajalle majoituspaikka, on sinulla mahdollisuus telttamajoitukseen Ravi- tai Niittyleirinnässä. Tällöin sinun tulee ilmoittaa telttapaikkatarpeesi etukäteen suoraan vastaavallesi. Vapaaehtoisille varattuja telttapaikkoja on rajallinen määrä. Tämän vuoksi vapaaehtoisille varattuja telttapaikkoja ei anneta joensuulaisille. Jos saavut paikalle jo torstaina, pyydä vastaavaasi lähettämään vapaaehtoisten majoittumislomake ennakkoon sinulle kotiin. Ilman lomaketta majoittumaan ei pääse.

Mitä tarkoittaa henkilöstöruokailu?

Vapaaehtoisten ruokailulipuilla voi lunastaa ruokaa henkilöstöruokailussa Amican Puisto-ravintolassa, Tiedepuistolla. Tarjolla on liha- ja kasvisruokavaihtoehdot. Henkilöstöruokailu palvelee perjantaina klo 17–22, lauantaina klo 12–22 ja sunnuntaina klo 12–21. Vastaavasi huolehtii sinulle työvuorojasi vastaavan määrän ruokalippuja. Eri päiville on erilaiset ruokaliput.

Rokkivapaaehtoiset voivat ostaa kahvia Rokin omilta myyntipaikoilta omakustannehintaan. Ylex-lavan takana sijainnut taukotupa ei tänä vuonna ole toiminnassa.

Turvallisuus

Ensiapu, poliisi ja palokunta päivystävät koko Rokin ajan. Rokissa on mukana myös Tukipiste eli jengityö ja rikosuhripäivystys.

Vaaratilanteessa jokainen Rokin vapaaehtoinen on velvollinen auttamaan ja edistämään turvallisuutta.

Vaaratilanteessa tulee aluksi arvioida tilanne sekä estää mahdolliset lisätuhot. Välittömästi tämän jälkeen asiasta tulee ilmoittaa järjestyksenvalvojille ja toimia heiltä saatujen ohjeiden mukaisesti.

Älä osallistu huhupuheiden levittämiseen, älä siis luovuta Rokkia koskevia tietoja ulkopuolisille! Tiedottamisesta vastaa keskitetysti Joensuun Popmuusikot ry. Mikäli sinulla on kysyttävää turvallisuudesta tai tiedottamisesta, niin ota yhteyttä vastaavaasi.

Mitä muuta vapaaehtoisen on hyvä tietää?

Yleisöportteja on kaksi; pää- ja YleX-portti. Passilla ja henkilöstörannekkeella varustetut vapaaehtoiset voivat kulkea pääportin viereisestä huoltoportista työtehtävissä.

Vapaaehtoiset eivät saa, kuten eivät asiakkaatkaan, tuoda festivaalialueelle kiellettyjä aineita ja tavaroita, mm. alkoholijuomia. Järjestyksenvalvojilla on oikeus tarkistaa myös vapaaehtoiset.

Pyöräparkkiin pysäköinti on passillisille vapaaehtoisille ilmaista. Muista noutaa pyöräsi ennen pyöräparkin sulkeutumista. Jos tulet autolla ja koet ongelmia pysäköinnin kanssa, niin ota etukäteen yhteyttä vastaavasi. Suosittelemme käyttämään jalkoja tai fillaria tai vähintään pysäköimään auton vähän kauemmaksi, sillä festivaalialueen tuntumassa on festarikansaa eli ruuhkaa.

Muista myös juna-asemalta festivaalialueelle kulkevat ilmaiset rokkibussit, Tiedepuiston edustalta löytyvä tilapäinen taksitolppa sekä muuttuneet liikennejärjestelyt festivaalialueen lähistöllä.

Vaatenarikat ovat passillisille vapaahehtoisille ilmaisia. Muista noutaa narikkaan jättämäsi tavarat ennen narikan sulkeutumista.

Löytötavarat tulee toimittaa pääportin vieressä olevaan Infopisteeseen.

Kuka osaa auttaa minua?

Parhaiten sinua osaa auttaa oma vastaavasi. Hänen / heidän yhteystietonsa kannattaa pitää itsellään tallessa.

Muita mahdollisia kohteita yhteydenottoon ovat:

  • Poppitoimisto eli Joensuun Popmuusikot ry:n toimisto: puh. 013 125 030 / if.kcoriraasoli@pop
  • Henkilosto: if.kcoriraasoli@otsolh
  • Myös näiden sivujen keskustelupalstan kautta saatat saada vastauksen kysymykseesi

Mitä tapahtuu vastuuttomille vapaaehtoisille?

Yleensä Ilosaarirockin vapaaehtoiset ovat mainioita ja osa onnistunutta Rokkia! Joskus joku saattaa kuitenkin toimia vastuuttomasti, kuten jättää saapumatta töihin, esiintyä päihtyneenä työvuoron aikana ja/tai vapaaehtoispaita päällä tai laiminlyödä työtehtävänsä ja vastaavan antamat ohjeet.

Tällaisissa tapauksissa Ilosaarirockin järjestävänä tahona Joensuun Popmuusikot ry pitää itsellään oikeuden laskuttaa jälkikäteen vastuuttomasti työtehtävissään käyttäytyneitä henkilöitä. Laskutus on näissä tapauksissa festivaalin lipun hintaa merkittävästi suurempi. Lisäksi vastuuttomasti toimineiden henkilöiden nimet jäävät helposti vastaavien mieliin, eivätkä vastaavat tietenkään mielellään pestaa tulevina vuosina epäluotettavaksi osoittautuneita henkilöitä.

Koe Rokki toisella tavoin


< Takaisin

 
Rokumentti Ravintola Kerubi Joensuun Popmuusikot ry