Little Jack rokkaa rekkalavan lauantaissa


Otetaan kolme oman instrumenttinsa vahvasti taitavaa muusikkoa ja lisätään mukaan julmettu määrä työtä, inspiraatiota sekä heittäytymistä. Pyydetään porukkaan monipuolinen ja kokenut vokalisti, treenataan lisää, tehdään reipas albumillinen omannäköisiä kappaleita sekä väännetään erään joensuulaisen ravitsemusliikkeen nimi bändin tunnukseksi. Annetaan hautua puolitoista vuotta treenikämpän lämmössä ja tarjoillaan hyvässä seurassa Ilosaarirockin rekkalavalla.

Voisi kuvitella, että Little Jackin laulaja Otto Turunen olisi hengästynyt kerratessaan bändin vaiheita, sillä sellaisella tarmolla tämä joensuulaisnelikko on tehnyt töitä tiukasti omaan tekemiseensä uskoen. Viimeisimpänä saavutuksena bändi pokkasi Karjalaisen ja Joensuun Popmuusikoiden järjestämän RokIt -kilpailun voiton, joka petasi paikan tämän vuoden Ilosaarirockin monipuolisessa esiintyjäkaartissa.

–    On tässä treenattu nyt vähän enemmän kuin normaalisti, Otto myöntää ja kertoo yleisöäänten turvin tulleen RokIt -kisan voiton tuntuneen erityisen hyvältä. Samalla hän tunnustaa lauantaisen keikan jännittävän hiukan tavanomaista enemmän.

–    Luvassa on tiivis tunti modernia rockia. Ei sinne mitään vitsejä tulla kertomaan, Otto virnistää.

Hän myöntää nauttivansa Ilosaarirockin fiiliksestä ja kertoo pitävänsä erityisen paljon tämän vuoden artistikattauksesta. Monta kertaa Ilosaarirockissa vieraana ollut Otto suuntaa tänä vuonna  oman vetonsa lisäksi ainakin Lapkon, Reckless Loven ja Pariisin kevään keikoille.

Ilosaarirockista löytyy myös Oton mieleenpainuvin festarimuisto.

–    Pari vuotta sitten Linnunlahden leirintäalueella kiersi mankan kanssa eräänlainen possujuna, jonka letkeään menoon eksyin itsekin mukaan. Siellä sitä sitten mentiin letkan jatkona, ja yksikin kaveri oli pelkkiin olutlavoihin pukeutuneena, Otto kertoo nauraen.

Jotenkin tuntuu siltä, että tämä rokkimuisto saa tänä vuonna antaa tilaa uusille muistoille. Tulkaa, rokatkaa mukana ja todistakaa niitä muistoja itse, arvon festarikansa.

Little Jack Ilosaarirockin rekkalavalla lauantaina klo 17.

Teksti: Sari Asikainen
Kuva: Mika Martikainen

Aihe(et): Haastattelut.