Aihearkisto: Keikka-arviot


Against Me! – raivoa, rakkaudella

17.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot

Yhdysvaltalainen varsin tarttuvaa ja mukana huudettavaa punkrockia soittava Against Me! soitti raivokkaasti ja aivan tauotta settinsä läpi Sue-lavan koko Ilosaarirockin viimeisenä esiintyjänä. Eniten ilmanyrkkejä ja yhteislaulua taisivat saada aikaan vanha klassikko Pints Of Guinness Make You Strong sekä uudemmat Miami … Lue lisää »

65daysofstatic maalaa maailmoja

17.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot

Meno brittiläisen 65daysofstaticin keikalla oli keskittynyt. Instrumentaalista elektrotilutusta ja jykeviä kitaravalleja yhdistelevä yhtye vaivuttaa kuulijansa transsiin niin, että ulkopuolinen maailma unohtuu. Itse ainakin kuuntelin ja huojuin suuren osan keikasta silmät kiinni omissa maailmoissani ja kun välillä avasin silmät, huomasin monen muunkin … Lue lisää »

Goran Bregovic & His Wedding and Funeral Orchestra tööttäsivät yleisön kreisiksi

17.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot

”If you don’t go crazy then you are not normal!”, tervehti rentolavan tähti yleisöään, ja kreisiksihän se meni. Täytyy myöntää, etten ole koskaan nähnyt yhtä montaa normaalia ihmistä samaan aikaan samassa paikassa – ja nyt ollaan sentään Suomessa! Slaavilaisen ja … Lue lisää »

Chisu valloitti yleisön sunnuntai-illassa

17.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot

Kaikista viikonlopun suomalaisesiintyjistä minulla oli suurimmat odotukset juuri Chisun suhteen. Chisu säveltää ja sanoittaa biisinsä itse – hän ei siis niin sanotusti ole mikään tuote, vaan todellinen persoona. Lisäksi hänen lauluäänensä on kaunis kuin enkelillä, hän on suloinen ja esiintyy … Lue lisää »

Tanya Stephens jammasi Rentolavalla

16.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot

Jamaikalainen mimmi esittää letkeää, popahtavaa reggaeta. Keikalla on kiva tunnelma, ja Stephenistä tulee mieleen reggae-sävytteinen Whitney Houston. Setti alkaa iloisilla rakkauslauluilla, on hienoa olla rakastunut. Naisella on hauska jamaikalainen korostus, mutta menee hetki tottua siihen, jotta ymmärtäisi biisien sanat. Tanssittavien … Lue lisää »

Loppu hyvin, kaikki hyvin rantahiekalla – KerOne ja Boom Shakalaka

15.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot

Meno Rentodiscossa jatkuu sunnuntaina tutulla konseptilla. Viimeisen festaripäivän iltapäivässä vain muutama yksittäinen festarivieras jaksaa innostua tanssimaan, kun KerOne aloittaa settinsä. KerOne soittaa rennolla otteella reggaeklassikoita ja paikallisten ryhmien uutuuksia. Setin loppupuolella mies innostuu herättelemään lähinnä lounastajista koostuvaa yleisöään menevämmillä dancehall-hiteillä … Lue lisää »

Modeselektor: Roland Space Echo Analog Delay Effects Unit

15.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot

Toinen vuoden 2012 Ilosaarirock festivaalipäivistä on kääntynyt kohti ehtootaan. Luulisi automaattisesti, että mielen saattaisi vallata sinne salakavalasti hiipivä ankeus, kun hauskanpito lähenee loppuaan. Turha luulo, sanon minä ja samaa mieltä luultavasti oli lukuisa joukko iloisesti ja vauhdikkaasti tanssivia ihmisiä, jotka … Lue lisää »

Moshausta hiuksilla ja ilman

15.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot

Swallow the Sun saapui Jyväskylästä Joensuuhun tömisyttämään Ilosaarirockin tantereita. Yleisö siirtyi hyvissä ajoin ennen keikkaa Sue –lavan läheisyyteen. Innoikkaimmat fanit täyttivät teltan. Monet istuivat nurmikolla ja selkeästi fiilistelivät bändin musiikin soidessa taustalla. Keikan aikana ei näkynyt merkkiäkään siitä, että bändillä … Lue lisää »

Eva & Manu Rentolavalla

15.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot

Sataa, ihanaa. Ihmisiä on melko vähän rekkalavan tuntumassa, mutta innokkaimmat ovat joka tapauksessa asettuneet tiiviisti lavan eteen. Olen kuullut esiintyjien olevan suomalais-ranskalainen duo. Oli mikä oli, tilanne vaatii virvokkeita. Populaa on pakkautunut reilusti paikan päälle viisi minuuttia ennen keikan alkua. … Lue lisää »

Black Star toi New Yorkin Pohjois-Karjalaan

15.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot

Black Star tarjoili Ilosaarirockin sunnuntaihin tuulahduksen kuumilta New Yorkin kujilta. Talib Kweli ja perusraimolle paremmin näytelijäntöistään tuttu Mos Def nostattivat reiluksi tunniksi jatkuvan käsimeren päälavan edustalle. New York -tunnelman luonnollinen vastakohta on toki se, että joihinkin käsiteltyihin aiheisiin on Pohjois-Karjalassa … Lue lisää »

Kaunis ja tunteellinen Antony And the Johnsons ja Joensuun kaupunginorkesteri

15.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot

Pimeä oli Ylex-teltta ja kaiken lisäksi täynnä, kun saavuin kuuntelemaan Antony And The Johnsonsin ja Joensuun kaupunginorkesterin keikkaa. Klassiset soittimet soittajineen istuivat jo lauteilla ja huudattivat yleisöä tekemällä aaltoja. Sieltä täältä kuultiin huhuiltavan päätähteä lavalle, mutta laihoin tuloksin. Lopulta Antony … Lue lisää »

“Syntymähumala on paras humala” – Rollomatik

15.7.2012 | Aiheet: Ihmiset ja ilmiöt, Keikka-arviot

Sunnuntai-iltana on Rollomatikin vuoro keinuttaa Rentodiskon tanssinjanoisia, ja vaikka festivaali on kääntymässä kohti loppuaan, heitä riittää. Tunnelma on raukean tyytyväinen, väsynyt ja onnellinen. Vaikka reggaerytmejä on tarjoiltu koko viikonloppu, maittavat ne yleisölle edelleen. Eräs rannalla keinuvista on Tanja. “Luojan kiitos, … Lue lisää »

Ihmiset tulevat – ja lujaa

15.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot

Ensin lavalle saapuvat Ihmiset. He alkavat soittaa. Heitä seuraa kaljupäinen mies, päällään mustat pillifarkut, mustat tennarit ja musta takki. Vähän kuin pingviini. Herra Ylppö & Ihmiset avaa keikkansa sunnuntaina päälavalla milläs muullakaan biisillä kuin Ihmiset tulevat. Olen nähnyt bändin kaksi … Lue lisää »

“Eiks tää on vähän niinku Happoradio?” – Hebosagil

15.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot

Lähden tekemään juttua Hebosagilin esiintymisestä kauhulla. En tunne bändiä enkä genreä, joten mitähän tästä tulee? Ennen keikan alkua lavan edessä aktia odottelee kuusihenkinen porukka. He kertovat ilmestyneensä paikalle portaalin läpi, joka oli täynnä banaania. Odotettavissa on kuulemma “heviä“, “Aki Tykki … Lue lisää »

Suomi-hc:n legenda Riistetyt Sue-lavalla

15.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot

Sunnuntain Sue-lava pieksettiin käyntiin yleisön osalta vaisuissa merkeissä, vaikka mätkimisestä vastasi suomi-hooseen elävä legenda Riistetyt. Yleisöä turpakäräjille oli saapunut kourallinen, eikä genrelle tyypillistä kohkausta saatu aikaan, vaikka yhtyeen laulaja Lazze vaati mosh pittiä lavan eteen. Bändiä tämä ei näyttänyt haittaavan. … Lue lisää »