Haastattelussa Pariisin kevät


Sunnuntaina päälavan ensimmäisenä esiintyjänä toiminut Pariisin kevät veti aikoinaan ensimmäisen virallisen keikkansa Ilosaarirockissa. Laulaja Arto Tuunela myöntääkin, että kaupungilla on tämän vuoksi aivan erityinen paikka hänen sydämessään.

Tuunela kuvailee keikan jälkeistä fiilistään todella hyväksi, mutta samalla myös tunteikkaaksi. “Tuntui hienolta palata Joensuuhun, josta kaikki alkoi“, hän toteaa. Tuunela kertoo jännittäneensä tämänpäiväistä keikkaa jonkin verran, ehkä jopa normaalia enemmän. “Jännittäminen ennen keikkaa on minulle sellaista latautumista ja kuuluu olennaisesti asiaan“, mies kuvailee. Hän kertoo, että kun lavalle päästään, on pahin jännitys kuitenkin aina tipotiessään.

Pariisin keväällä on mennyt viimeaikoina lujaa: heidän Kesäyö -singlensä nousi äskettäin listaykköseksi. Arto Tuunela kertoo menestyksen lämmittävän sydäntä. “Asia tuli yllätyksenä – en osannut kuin toivoa tällaista”, hän sanoo hyväntuulisena. Laulaja kertoo huomanneensa, että Kesäyö aiheutti tälläkin kertaa varsinaisen kaaoksen yleisössä, ja keräsi paikalle rutkasti lisää ihmisiä. “Siltä kannalta katsottuna menestyksestä on siis hyötyä”, hän analysoi. “Toisaalta sitä tietysti toivoisi, että ihmiset tulisivat paikalle katsomaan koko keikkaa, eivätkä vain yhden hitin vuoksi – vaikka on toki siistiä, että porukka tykkää biisistä”.

Yhtyeen tuorein albumi Kaikki on satua on sanoitustensa suhteen hieman synkempi ja vakavampi kuin kaksi edellistä. Laulaja kertoo muutoksen olleen suunniteltu ja täysin tietoinen. Albumin ollessa vasta tekeillä oli siis selvää, että tällä kertaa kuljettaisiin osaksi synkemmissä vesissä. Kysymykseen siitä, mistä halu ottaa esiin vaihteeksi vakaviakin teemoja sitten kumpusi, Tuunela vastaa ykskantaan: “Minulla nyt vain oli sellainen olo. Halusin tehdä jotain aivan erilaista.”

Tuunela ei osaa vielä sanoa varmasti, mitä bändiltä on odotettavissa tulevaisuudessa. “Ainakin voi olla, että seuraava albumi tulee olemaan vaihteeksi iloisempi. Yritän näet olla toistamatta itseäni”, hän kertoo. “Jossain vaiheessa, kenties piakkoin, pitäisi alkaa tehdä uusia biisejä. Mutta nyt keikkaillaan vähän aikaa”. Tuunelan mukaan erityisesti klubikeikkoja on tulossa paljon.

Teksti: Elina Saarela
Kuvat: Tuomas Vitikainen ja Terhi Hytönen

Aihe(et): Haastattelut.