Black Star toi New Yorkin Pohjois-Karjalaan


Black Star tarjoili Ilosaarirockin sunnuntaihin tuulahduksen kuumilta New Yorkin kujilta. Talib Kweli ja perusraimolle paremmin näytelijäntöistään tuttu Mos Def nostattivat reiluksi tunniksi jatkuvan käsimeren päälavan edustalle.

New York -tunnelman luonnollinen vastakohta on toki se, että joihinkin käsiteltyihin aiheisiin on Pohjois-Karjalassa paikoitellen hieman vaikea samaistua. Silti tämä uskottavuus on yksi niistä syistä, jotka kääntävät hip hop -uskovaisiksi vähemmän aiheeseen perehtyneitäkin.

Keikka oli täyttä paahtoa ilman täytettä. Välispiikit loistivat poissaolollaan ja ehkä juuri siksi loppupuolen kehut Suomen kauneudesta tuntuivat aidommilta. Tyyliniekka Mos Def ehti hurmata yleisöä myös tanssimuuveillaan.

Yleisöä tämän kaliiberin harvinaisuus näillä leveysasteilla veti yllättävän vähän. Esimerkiksi Common muutama vuosi takaperin keräsi suuremman kuulijakunnan.

Black Star ainakin otti suosionosoitukset vastaan huolellisesti. Keikan viimeinen biisi oli instrumentaali, jonka tahdissa Mos Def soitti ilmakitaraa ja ilmapianoa yleisön hurratessa. Ja mikäs siinä hurratessa, nämä miehet sen ansaitsivat.

Teksti: Tuomas Vitikainen
Kuva: Risto Kuittinen

Aihe(et): Keikka-arviot.