Solonen & Kosola räjäyttävät Ravileirinnän


Ilosaarirockin musiikkitarjonta ei rajoitu ainoastaan festivaalialueelle. Klubien lisäksi hillittömästä livemenosta päästään nauttimaan myös Ravileirinnässä, jossa esiintyy kotimaisen hip hopin armoton kaksikko Solonen & Kosola. Tomi Solosella on ollut kiireinen alkuvuosi erilaisten projektien parissa.

– Ihan rennosti menee. Oltiin eilen kuvaamassa tuottajakollektiivi HKI Cratesin musavideota meidän biisistä Spessujopo. Tässä on kesän mittaan ollut paljon kaikenlaista tekemistä musan parissa, ja fiilis on ollut koko vuoden tosi korkeella.

Solonen esiintyi äskettäin Provinssirockissa Monspin porukan kanssa.

– Siellä oli tolkuton määrä jengiä, ja oli siistiä viimein päästä esiintymään sinne! Oon Kokkolasta joten siellä tuli nuorena rampattua yks jos toinenkin kesä kattelemassa bändejä. Hyvä festivaali ja mahtava yleisö!

Muutenkin keikkakesä on pitänyt miehen kiireisenä, vaikka tänä vuonna ei julkaisuja olekaan tullut pihalle.

– Viime vuonnakin tuli ainoastaan yksi EP, mutta silti keikkakyselyjä tulee kiitettävästi. Semmonen fiilis, että sana on vierinyt meidän livemeiningistä ja varsinkin friistailista vähän joka suuntaan. Ollaan oltu Rokkiin mennessä jo neljillä eri festareilla ja joka viikonloppu jossain keikalla, eli kiirettä on pitäny ja hyvä niin! Oon tänä vuonna myös alkanut heittää eri DJ:en kanssa haippauskeikkaa silleen,  että valitaan yhdessä musaa ja meikä liekittää yleisöö. Se on ollut parhaimmillaan myös siistiä vaihtelua.

Vaikka työn alla oleva Solonen & Kosola -levy ei ole tämän vuoden asia, niin Solosen oma soolo saattaa nähdä päivänvalon jo aiemmin.

– Mutta me mennään aina fiiliksellä eli musaa tehdään vaan silloin, kun se tuntuu hyvältä. Moni puhuu, että pitäis julkaista kerran vuodessa, mutta mun mielestä yksi klassikko viidessä vuodessa on parempi kuin pari radiobiisiä ja tusinallinen paskaa ulos kerran vuoteen. Kesäsin on niin paljon keikkaa, videoiden tekoa, eri settien treenaamista ja pitäis myös keretä nauttia, ettei tuu musaa juuri tehtyä. Syksyksi ollaan jo kaavailtu Kossun kanssa kuukauden nauhoitusreissua Turkkiin, koska sillä on siellä jotain kontakteja.

Ilosaarirockissa Solonen odottaa Black Starin keikkaa.

– Kaks aivan mieletöntä jäbää. Talib on erittäin skilli, karismaattinen ja sillä on sellainen pistävä, törkeen kova flow. Olin lämppäämässä sitä pari vuotta sitten ja varsinkin livenä Kwalin helmet oli jotai nii överiä, että ohhoijjaa. Mos Defiä olin kattelemassa kans tänä vuonna Nosturissa ja sekään ei jättänyt kylmäksi. Nyt tulee sitten toi kombo vetämään hip hopin historian top100-biisejä livenä, ei paha!

Solonen & Kosola esiintyy Ilosaarirockin Ravileirinnässä lauantaina ja sunnuntaina. Tiedossa on freestylepainotteista settiä ja beatboxia, mutta valmiitakin biisejä kuullaan. Yleisölläkin on mahdollisuus osallistua biiseihin tai ainakin niiden aiheisiin.

– Otetaan meidän Solonen & Kosola Hotline Prepaid mukaan, ja siihen voi tekstailla aiheita keikan aikana. Me sitten joissain freestyle-osuuksissa vedetään niistä juttuja. Ei me jäädytä freestylessa. Jose Mourinho sano joskus että 10 vuotta mitä tahansa tosissaan tekee susta mestarin siinä. Varmaan abaut 98 prossaa kerroista, kun rimmaan sanan, niin mulla on sille pari vaihtoehtoista rimmaavaa sanaa heti mielessä. Loput on sitten flowsta, huumorista, tilannetajusta, rentoudesta ja asenteesta kii.

Leirintäalueen keikka poikkeaa toki normaalista lavaesiintymisestä, mutta Solosella on kokemusta vaihtoehtoisista esiintymispaikoista.

– Tää on taas uus juttu ja se tullaan improomaan omalla tavallaan. Ollaan esiinnytty festareilla, häissä, laivalla, mökillä, synttäreillä, takapihoilla – you name it.. Kyl tällekin se oma kaavansa löytyy!

Ilosaarirock on Soloselle uusi tuttavuus, vaikka festarin maineen hän tunteekin.

– Mulle on monesti sanottu, että Ilosaari on paras festari suomessa. Oon oikeestaan koko aikuisikäni käynyt festareilla vaan esiintymässä, joten ei ole koskaan tullut tsekattua teidän festareita. Odotukset ovat kyllä kovat, koska tää meidän setti on ainutlaatuinen ja täysin poikkeava kaikista muista meiän tän kesän seteistä ja projekteista.

– Nauttikaa festareista, niin meki tehään, ja tulkaa moikkaamaan meitä Ravileirintään!, tervehtii Solonen Rokin yleisöä.

Solonen & Kosola Ravileirinnässä lauantaina kello 20 ja sunnuntaina kello 19, Rokin spesiaaliohjelmasta lisää täällä.

Verkkotoimitus

Aihe(et): Haastattelut, Kohti Rokkia.