Aihearkisto: Ihmiset ja ilmiöt


Festarit ovat hyötyliikuntaa parhaimmillaan!

15.7.2012 | Aiheet: Ihmiset ja ilmiöt

Festariohjeistuksissa on vuosikausia annettu erilaisia käytännön ohjeita festareita varten, eikä todella suotta. Jo pelkästään sen takia, että toimii Verkkotoimituksen toimittajana, tulee tallailtua pitkin poikin Laulurinnettä tunteja toisensa perään. Kahvia tankataan jatkuvasti ja vettäkin pitäisi muistaa juoda. Tajuan kärsiväni nestehukasta. Sen … Lue lisää »

“Syntymähumala on paras humala” – Rollomatik

15.7.2012 | Aiheet: Ihmiset ja ilmiöt, Keikka-arviot

Sunnuntai-iltana on Rollomatikin vuoro keinuttaa Rentodiskon tanssinjanoisia, ja vaikka festivaali on kääntymässä kohti loppuaan, heitä riittää. Tunnelma on raukean tyytyväinen, väsynyt ja onnellinen. Vaikka reggaerytmejä on tarjoiltu koko viikonloppu, maittavat ne yleisölle edelleen. Eräs rannalla keinuvista on Tanja. “Luojan kiitos, … Lue lisää »

Lauantaipäivää Rennolla

15.7.2012 | Aiheet: Ihmiset ja ilmiöt

Kysytpä juuri keneltä tahansa Rentolavan rannalla hengailevalta, on Ilosaarirockissa parasta fiilis. Myös juuri uimasta tulleet Mira Helsingistä ja Kati Järvenpäästä ovat tulleet rokkiin nauttimaan nimenomaan rennosta meiningistä. Tärkeää on myös tilaisuus nähdä kavereita, joihin muuten törmää harvoin. He kehuvat festarin … Lue lisää »

Jaksoitko kovertaa ranskanleivän?

15.7.2012 | Aiheet: Ihmiset ja ilmiöt, Rokin tekijät

Vieläkö joku tulee kaivamaan viinakuoppaa alueelle ennen festaria? Tai on kaivertanut ranskanleivän sen toivossa, ettei järkkäri portilla tajua sitä? Ohjeistus alueelle kielletyistä tavarasta on varsin yksiselitteinen: “Ei pulloja eikä vaaralliseksi luokiteltavia esineitä alueelle“. Festarialueen porteilla narahtaa kulkija jos toinenkin. Juuso … Lue lisää »

Kierrätyskankaista somistusta artistien lepohetkeen

15.7.2012 | Aiheet: Ihmiset ja ilmiöt

Mitä tehdä vanhoille käytöstä poistetuille tekstiileille? No, kierrätetään ne tietenkin uusiokäyttöön ja muokataan entistä ehommiksi! Tänä vuonna Ilosaarirockin lavojen bändikopit on somistettu erilaisilla kierrätyskankaista valmistetuilla tekstiileillä. Talkoolaisista koottu iskuryhmä ahersi rokin alusviikot mittaillen, saksien, parsien ja ommellen sekä suunnitellen bändikoppien … Lue lisää »

Uusi alue saa kiitosta

15.7.2012 | Aiheet: Ihmiset ja ilmiöt

Yksi tämän vuoden uudistuksista Ilosaarirockissa on festivaalialueen laajentuminen Laulurinteen takaiselle nurmialueelle. Sunnuntai-iltapäivän tihkusateesta huolimatta kaikki haastattelemani ihmiset olivat hyvin tyytyväisiä uuteen lisätilaan. Sadeviittoihin kääriytyneet Sari, Pekka ja Maarit kehuvat nurmirinnettä mukavaksi paikaksi viettää aikaa, mutta hiekkarannan jääminen puiden taakse harmittaa … Lue lisää »

Ilosaarirock + rupilisko = ?

15.7.2012 | Aiheet: Ihmiset ja ilmiöt

Ilosaarirock tykkää ympäristöstä. Festarivieraalle näkyvin asia tästä lienevät kierrätyspisteet ja -neuvojat, mutta kuinka moni tietää rokin ympäristötyöstä enemmän? Esitin satunnaisesti valitulle otokselle kysymyksen, mikä yhdistää Ilosaarirockia ja rupiliskoa. Tässä tuloksia: “Mikä se on?” – nimetön “Kuulostaa tutulta.” – Anu “Liskojen … Lue lisää »

Viattomat maalaistytöt rokkaamassa

15.7.2012 | Aiheet: Ihmiset ja ilmiöt

Rekkalavan läheisyydestä silmä tavoittaa kolme kirkkaanvärisiin mekkoihin pukeutunutta neitoa. Hei, tämä on Ilosaarirock eikä maatalousnäyttely! Naiset suhtautuvat saamaansa huomioon ystävällisesti ja esittäytyvät Hildaksi, Huldaksi ja Helgaksi. “Olemme viattomia maalaistyttöjä“, he kertovat silmät kirkkaina. Ilosaarirock on näille siskoksille se aika vuodesta, … Lue lisää »

Festarielämää lauantaina

15.7.2012 | Aiheet: Ihmiset ja ilmiöt

Lauantaipäivä alkaa auringonpaisteella ja lämpimällä säällä. Sateenvarjon voi jättää huoletta kotiin. Rannekkeenvaihtojonot yltävät Tiedepuistolle saakka, mutta ihmiset ovat hyväntuulisia, eikä jonotus näytä liikoja haittaavan. Ihmisiä on kokoontunut alueen ulkopuolelle, ja porttien sisäpuolikin kuhisee mukavasti porukkaa sinisen taivaan alla. (Myöhemmin juttua … Lue lisää »

Lauantaitunnelmia rannalta

14.7.2012 | Aiheet: Ihmiset ja ilmiöt, Kohti Rokkia

Joensuulaiset Eero ja Raija kuvailevat fiilistään oikein hyväksi. Kolme vuotta Joensuussa opiskelujensa vuoksi asunut Juuso Pätynen kertoo viihtyneensä Ilosaarirockissa erinomaisesti. Lauantain esiintyjät ovat olleet hänen mielestään loistavia, ja hänellä on ollut hauskaa ystäviensä seurassa. Myöskin iloisilla Jaanalla ja Tuijalla on … Lue lisää »

“Fiilistä!” Päivä Rennolla osa 1

14.7.2012 | Aiheet: Ihmiset ja ilmiöt

“Jotain laadukasta!” vaatii keltainen lippu. Sen juurelta löytyvät Jenna, Aippu ja Riikka. “Kaikki!” vastaavat naiset kysymykseeni, mikä Ilosaarirockissa on laadukasta. Lippu on osa kolmikon vakiofestarivarustusta, sillä se on kätevin tapa löytää kaverit. Vieläkin pidempi perinne on kuitenkin festarikirjalla, johon kerätään … Lue lisää »

Riippumaton festarivieras

14.7.2012 | Aiheet: Ihmiset ja ilmiöt

Eräs festarielämän mukavuuteen olennaisesti liittyvä toiminto on istuminen. Vilttien, pressujen ja retkituolien lisäksi yksi ratkaisu on riippumatto. Sari on virittänyt omansa päälavan oikeaan rinteeseen. “Pehmeämpi ja ei niin märkä,” hän vertaa riippukeinunsa etuja maassa istumiseen. Toimittajan epäilykset leiriytymistavan kätevyydestä hän … Lue lisää »