Haloo Helsinki!:n maine vahvana live-esiintyjänä on ansaittu


Sulo-klubin ensimmäisenä esiintyjänä toimi tänä vuonna Haloo Helsinki!. Bändin sisääntulo oli näyttävä, ja itse keikkakin alkoi piristävän energisesti: ensimmäisenä biisinä oli vuonna 2007 julkaistu Haloo Helsinki! -single. Kyseinen kappale soveltui hyvin aloitusbiisiksi, koska se on yksi bändin tunnetuimmista kappaleista - sekä siten myös omiaan tempaamaan yleisön välittömästi mukaansa. Myös Maailman toisella puolen -biisillä oli huumaava vaikutus yleisöön, ja taisipa joidenkin silmäkulmassa kiiltää muutama kyynelkin.

Itsenikin mielestä kyseinen biisi oli kaikista bändin tänään esittämistä vaikuttavin ja koskettavin.  Olen jo yli vuoden päivät haaveillut kuulevani sen livenä, ja täytyy sanoa, että veto oli kyllä kaiken sen odottamisen arvoinen! Akustiset  kitarat sopivat biisiin hyvin.  Myös vokalisti-Ellin ääni pääsi hyvin oikeuksiinsa niiden ansiosta.

Tyyliltään keikka oli melko vaihteleva: suurimmaksi osaksi bändi veti rockhenkisellä asenteella, mutta välillä siirryttiin myös hieman haikeampiin ja varsin koskettaviin tunnelmiin. Välillä – esimerkiksi Vanha rakkaus -biisiä laulaessaan – Elli paljasti herkän puolensa, ja liikuttui itsekin. Välillä Elli taas toi esiin tyttömäistä puoltaan tanssahtelemalla ja hypähtelemällä aurinkoisen näköisenä pitkin poikin lavaa. Tämä todistaa, että bändin laulaja-basistista on moneksi: hänen tyylinsä ja persoonallinen lauluäänensä sopivat sekä räväkkään meininkiin että herkistelyyn.

Keikkaa katsoessani vaikutuinkin hurjasti juuri Ellin esiintymistaidoista. Karismaattinen nuori nainen tulkitsi biisejä vahvasti. Kokonaisuudessaankin bändin esiintyminen oli vakuuttavaa läpi keikan. Jukka osoitti rumpusoolossaan olevansa todellinen taituri, ja myös kitaristien kikkailu ja leikittely miellyttivät. Nämäni ja kuulemani perusteella toteankin, että Haloo Helsinki! on maineensa loistavana live-esiintyjänä totisesti ansainnut.

Teksti: Elina Saarela
Kuva: Mika Lehtola

Aihe(et): Keikka-arviot, Kohti Rokkia.