Vapaaehtoistöissä on hyvä olla


Ilosaarirockia ei syntyisi ilman ihania ja reippaita vapaaehtoistekijöitä. Hommia riittää moneen lähtöön, ja koska ympäristön huomioon ottaminen on Rokille tärkeä juttu, päivystää kierrätyspisteillä tähäkin vuonna kierrätysneuvojia. Ensimmäiset heistä ovat töissä jo ennen porttien aukeamista.

Ensimmäistä kertaa Ilosaarirockissa vapaaehtoistöissä olevat Joonas ja Simo-Santeri päivystävät lauantain aamuvuorossa Sue-lavan kierrätyspisteellä. “Mukavaa ja rentoa on ollut tää vapaaehtoispuuhastelu,” toteaa Joonas. “Tuntui luonnolliselta lähteä, tää on tällainen varattoman vaihtoehto,” jatkaa Simo-Santeri.  He listaavat vapaaehtoistyön hyviksi puoliksi vapaan sisäänpääsyn ja työmäärän kohtuullisuuden. Lisäksi vastaavat ovat mukavia ja jämptejä, ja bändejäkin ehtii nähdä.

Toista kertaa vapaaehtoistöissä oleva Lauri saapui rokkiviikonloppuun kotoaan Berliinistä saakka. Vieressä istuu kaveri Panu. “Kiva on saada toisenlainen näkökulma rokkiin,” molemmat toteavat vapaaehtoisen roolista.  “Muutama hyvä bändi pitää olla, mutta periaatteen vuoksi tuun, koska asun täällä,” Panu kertoo. He ovat juuri saaneet päälleen kierrätysneuvojien uutuudenkarheat, vihreät liivit. Mielipidettä huomiota herättävästä asusteesta ei ole vielä ehtinyt muodostua, mutta t-paita on molempien mielestä hienoa saada ja kiitosta tulee myös ruoasta. Vapaaehtoispaikaksi valikoitua siivousryhmä, sillä sinne oli helppoa päästä ja työaikoihin on päässyt vaikuttamaan. Kierrätysneuvojien kesken on poikien mukaan hyvä henki, joskin Panu toivoo ihmisten puhuvan enemmän. “Suurin puheenaihe on suurin piirtein, että “Onko jätesäkkejä?”"Ehdotan heille työnkuvaan sopivaksi tutustumispeliksi pullonpyöritystä, mikä saa pojat hymyilemään.

Kaiken kaikkiaan pojat ovat tyytyväisiä vapaaehtoistyöntekijän osaan. “Kannattaa tulla!” kannustaa Panu.

Teksti: Outi Sulopuisto
Kuvat: Markus Korpi-Hallila

Aihe(et): Rokin tekijät.