Vekararokissa laulettiin ja tanssittiin auringonpaisteessa


Pompi! Rokkaa! Rollaa!” kehotti lasten oma festari Vekararokki. Lauantaina päivällä järjestetty tapahtuma tulevaisuuden punkkareille, rokkareille ja hipeille veti Ilosaareen todellista nuorisoenergiaa ja -iloa. Paikalle oli saapunut yleisöä Joensuusta ja lähikunnista viettämään musiikintäyteistä perhetapahtumaa.

Lapsellisen festarin artistikaarti sisälsi uusia ja vanhoja tuttavuuksia sekä legendoja. Hullut Hattuset, Piece Of Cake, Gommi ja Pommi sekä Kengurumeininki takasivat hikisen päiväpuhteen lapsille ja myös vanhemmille. Aikuisväelle mieluisin esiintyjä lienee omasta lapsuudestaankin tutut M. A. Nummisen ja Pedro Hietasen Gommi-jänis ja Pommi-kissa. Veikeä parivaljakko laulatti hittikimarallaan koko festarikansaa aina ukkia ja mummia myöten. Minä soitan harmonikkaa, Kuinka saisin rikki kookospähkinän ja Kumipallona luokses pompin kaikui ilosaaren laguunissa auringon paisteen saattelemana, eli eikun limsaa kurkkuun ja sitten taas menoksi. Tohmajärveläisten sisarusten Kristan (3 v.) ja Saran (5 v.) oma suosikki oli ehdottomasti banjoa soittava ja hassusti naukuva Gommi-jänis.

Yhtyeiden lisäksi Vekararokissa oli tarjolla myös muuta aktiviteettia. Lasten Piirrä rupilisko! -kilpailun satona saatiin satoja omintakeisia näkemyksiä Ilosaarirockin suojelukohteesta. Tapahtuman jälkeen kilpailun töistä järjestetään näyttely Kerubiin, jossa voi käydä tsekkaamassa tulevien taiteilijoiden tuotoksia. Paikalla oli myös kirjastoauto, jossa varsinkin kuvakirjaosastolla oli käynyt ahkera kuhina.

Yleisö vaikutti erittäin tyytyväiseltä festarin antiin. Seitsemänvuotias Saaga tiivisti yleisen mielipiteen ytimekkäästi: “No miulla on ainakin ollu kivaa, kun on tätä musiikkia ja lauluja ja esiintyjiä!” Tanssia, naurua ja ilakointiaa ei puuttunut aurinkoisesta lauantai-päivästä. Takuuvarmasti Vekararokissa oli vähemmän itkua ja housuihin paskomista kuin toisella puolella kaupunkia pidetyssä suuremman luokan musiikkispektaakkelissa.

Teksti: Pekka Naakka

Aihe(et): Spesiaaliohjelma.