Uusi alue saa kiitosta


Yksi tämän vuoden uudistuksista Ilosaarirockissa on festivaalialueen laajentuminen Laulurinteen takaiselle nurmialueelle. Sunnuntai-iltapäivän tihkusateesta huolimatta kaikki haastattelemani ihmiset olivat hyvin tyytyväisiä uuteen lisätilaan.

Sadeviittoihin kääriytyneet Sari, Pekka ja Maarit kehuvat nurmirinnettä mukavaksi paikaksi viettää aikaa, mutta hiekkarannan jääminen puiden taakse harmittaa hieman. “Paikka olisi täydellinen, jos näkisi Rentolavalle,” he tuumivat. Myöskään Sue-lavan musiikkitarjonta ei osu omaan makuun, joten koko päiväksi leiriä tuskin tulisi paikalle perustettua. Toisaalta Vegemesta, trion makuun festivaalin paras ruokapaikka, sijaitsee sopivan lähellä. “Lounge vaikuttaa viihtyisältä ja on ideana todella hyvä!” on kolmikon mielipide alueen uudesta kohteesta, “vaikka yhtään dokumenttia ei olla käyty katsomassa.”

Myös Sue-lavan liepeillä 65daysofstaticin keikan jälkeen seisoskeleva Maria pitää alueuudistuksesta. Rinteessä on mukava istua, oma suosikkiruokakoju on vieressä ja Sue-lavalla on hyviä keikkoja. “Täällä on tosi lyhyet vessajonot,” hän huomauttaa lisäksi kiitollisena. Myös Anna ja Aleksi iloitsevat samasta asiasta. Aleksi mainitsee myös, että Sue-lavan profiloituminen vähentää päällekäisyyksiä ja selkiyttää oman festarikeikka-aikataulun tekemistä. Vieressä seisovan Sampon näkökulmasta asia näyttäytyy toisella tavalla hyödyllisenä: “Omalta kannalta on kiva, että hevi on eristetty tänne.”

Kiitos siis Ilosaarirockin järjestäjät ja Laulurinteen pinnanmuodot, yhdessä suotte varsin ergonomiset puitteet mahtavalle festivaalikokemukselle!

Teksti: Outi Sulopuisto

Aihe(et): Ihmiset ja ilmiöt.