Liian vanha festareille?


On se vaan niin mahtava homma. Tuo oivallus iski taas tajuntaan yhdeltä vuodelta kävellessäni verkkotoimituksen työpalaveriin. Ilosaarirock on alkanut! Ihan väkisinkin nousi hymy huulille ja suusta pääsi pieni tyyttyväisyyden naurunhörähdys siinä katsellessani vasemmalle puolelleni festivaalin päälavan suuntaan ja panoroidessa sitten päälläni koko edessä aukeavan festivaalialueen komeutta. Kyllä taas kelpaa rokata!

Olen tässä pitkin päivää pyöritellyt päässäni ajatusta, johon on ihmisten puheissa ajoittain törmännyt: “Olen liian vanha festareille”. Sitä on tullut mietiskeltyä, että milloinkahan sellainen tunne valtaa oman mielen. No, kun tosiaan taas yhdeltä uudelta vuodelta näki sen edessään Ilosaarirockin porttien takana avautuvan satumaan, kaikkosi mielestä kaikenlaiset mokomat ikähömpötykset.

Saatan olla ehkä liian mukavuudenhaluinen yöpymään teltassa taivaan tuutatessa vettä niskaan, mutta samalla nostan hattua kaikille, jotka niin tekevät. Saatan vaatia jokapäiväisen suihkun ja kunnon aamiaisen, mutta samalla hiljaa arvostan niitä, jotka syövät aamupalaksi ne teltan nurkkaan mujuiksi nuhjautuneet sämpylät ja sitten käyvät peseytymässä millon missäkin uimahallista matkahuollon vessoihin. Kaikki edellämainitut ihmiset ovat tulleet paikalle samasta syystä. Heistä yksikään ei ole liian vanha festareille! Jokaista heistä yhdistää sama syy saapua paikalle. Tätä festivaalia ei vaan voi missata.

Nähtäväksi jää, mitä kaikkea hauskaa, hulvatonta tai hysteeristä tämä vuoden 2012 Ilosaarirock tuo tullessaan.

Teksti: Henkka Leppänen

Aihe(et): Sekalaiset.