Aihearkisto: Kohti Rokkia


Liimanarinaa

15.7.2012 | Aiheet: Kohti Rokkia

Bändi aloitti kovin sekavissa meiningeissä. Toimittaja luuli sen olevan vain alkua, mutta huomasi pian olleensa väärässä. Musiikki oli kuin vanhaa punkia, amatööri oli kuulevinaan vaikutteita Sex Pistolsista. Sanomaakin oli: ainakin maahanmuutto, EU ja perussuomalaiset mainittiin. Siinä olikin kaikki, mistä allekirjoittanut … Lue lisää »

“Festivals are supposed to be noisy!”

15.7.2012 | Aiheet: Kohti Rokkia

That’s what the singer and guitarist of Jaakko & Jay very aptly pointed out when they were performing on the bar area of Sue Stage. This folkpunk gig definitely produced an abundance of noise. The songs were fast-paced and energetic. … Lue lisää »

Lauantaitunnelmia rannalta

14.7.2012 | Aiheet: Ihmiset ja ilmiöt, Kohti Rokkia

Joensuulaiset Eero ja Raija kuvailevat fiilistään oikein hyväksi. Kolme vuotta Joensuussa opiskelujensa vuoksi asunut Juuso Pätynen kertoo viihtyneensä Ilosaarirockissa erinomaisesti. Lauantain esiintyjät ovat olleet hänen mielestään loistavia, ja hänellä on ollut hauskaa ystäviensä seurassa. Myöskin iloisilla Jaanalla ja Tuijalla on … Lue lisää »

Bajo Cero toi flamencon Ilosaarirockiin

14.7.2012 | Aiheet: Kohti Rokkia

Päälavan anniskelualueen reunalle oli kasattu pieni lava, jolle nousi seitsemän muusikkoa. Aluksi lavan ympäristö oli lähes tyhjä, suurimmaksi osaksi varmastikin sateen takia, mutta hiljalleen Bajo Cero sai ohikulkijat pysähtymään ja keräsi ympärilleen enemmän kuulijoita. Espanjan kielellä laulettu flamencovaikutteinen musiikki oli … Lue lisää »

Puolivuotias Kiki oli ensimmäinen festarivieras

14.7.2012 | Aiheet: Kohti Rokkia

Viisi minuuttia aikaa pääporttien avautumiseen. Aita on vielä tukevasti paikallaan ja takana käy rauhallista kuhinaa ensimmäisten festarivieraiden odottaessa pääsyä alueelle. Kello 12.07 aidat lopulta nostetaan pois ja festarikansa pääsee valtaamaan Laulurinteen. Turvatarkastuksesta selviää ensimmäisenä puolivuotias Kiki rattaissaan. Rattaita työntää äiti … Lue lisää »

Töminän lyhyt oppimäärä

14.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot, Kohti Rokkia

Rokkiviikonloppu polkaistiin käyntiin sateisessa säässä perinteisellä Töminällä. Lava on uusi, mutta meininki ennallaan. Kehnosta kelistä huolimatta rekkalavan edustalle oli kertynyt irokeeseista ja rotseista koostuva tuttu näky, joka on viimeistäänkin varma merkki Ilosaarirockin alkamisesta. Vaikka Töminän tavaramerkki on perinteisempi punk, ilta … Lue lisää »

Monipuolinen kattaus jatkoi Suvitanssien sarjaa

13.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot, Kohti Rokkia

Ilosaarirockin, Ravintola Kerubin ja musiikkipalvelu Hitlantiksen yhteistyössä järjestämät Suvitanssit saivat torstaina jatkoa osittain raskaammissa merkeissä. Illan päätti päätti täydessä salissa paljon odotettu Olavi Uusivirta. Suvitanssit polkaisi käyntiin hämeenlinnalainen Rikoslaki. Harvalukuinen yleisö sai kuunneltavakseen menevää punkinrytkettä siitäkin huolimatta, että yhtye esiintyi … Lue lisää »

Haloo Helsinki!:n maine vahvana live-esiintyjänä on ansaittu

13.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot, Kohti Rokkia

Sulo-klubin ensimmäisenä esiintyjänä toimi tänä vuonna Haloo Helsinki!. Bändin sisääntulo oli näyttävä, ja itse keikkakin alkoi piristävän energisesti: ensimmäisenä biisinä oli vuonna 2007 julkaistu Haloo Helsinki! -single. Kyseinen kappale soveltui hyvin aloitusbiisiksi, koska se on yksi bändin tunnetuimmista kappaleista - sekä siten … Lue lisää »

Kierrätyskankaista somistusta artistien lepohetkeen

13.7.2012 | Aiheet: Kohti Rokkia, Rokin tekijät

Mitä tehdä vanhoille käytöstäpoistetuille tekstiileille? No kierrätetään ne tietenkin uusiokäyttöön ja muokataan entistä ehommiksi! Tänä vuonna Ilosaarirockin lavojen bändikopit on somisteltu erilaisilla kierrätyskankaista valmistetuilla tekstiileillä. Talkoolaisista koottu iskuryhmä ahersi rokin edusviikot mittaillen, saksien, parsien ja ommellen sekä suunnitellen bändikoppien interiööriä. … Lue lisää »

Doc Lounge vierailee Ilosaari loungessa

13.7.2012 | Aiheet: Kohti Rokkia

Ilosaarirockin uudessa Ilosaari lounge -teltassa esitetään festivaalin aikana kasa mainioita dokumentti- ja lyhytelokuvia. Sunnuntain kotimaiset dokkarit Kovasikajuttu ja FinnSurf esitetään yhteistyössä Suomen Doc Loungen kanssa. Mutta mikä onkaan Doc Lounge? Helsingin Doc Loungen puuhanainen Katri Myllyniemi vastasi Ilosaarirockin kysymykseen. – … Lue lisää »

Reckless Lovelta aurinkovaroitus

13.7.2012 | Aiheet: Haastattelut, Kohti Rokkia

Unohtakaa kaikki pilviset tai sateiset sääennustukset viikonlopun suhteen, sillä lauantaina klo 15 Laulurinteellä paistaa aurinko! Lue lisää »

Mitä täällä tapahtuu?

13.7.2012 | Aiheet: Kohti Rokkia

Pieni joukko nuoria istuu Joensuun keskustassa sijaitsevalla sinisellä virralla, katuun teipattujen lakanoiden ympäröimänä, niihin maalaillen ja välillä katuun liiduilla kirjoitellen. Vuoroin soi akustinen kitara ja vuoroin pieni vahvistin päästelee ilmoille leppoisaa musiikkia. Keskellä seisoo pöytä lämpimillä juomilla, sämpylöillä ja erilaisten flaijereiden pinoilla lastattuna. Katuun ilmestyy vaalean nuoren naisen kirjoittama teksti – Julkinen tila haltuun! Lue lisää »

Ilosaaren Suvitanssit – Raappana Kerubissa 11.7

12.7.2012 | Aiheet: Keikka-arviot, Kohti Rokkia

Suvitanssien toista päivää vietettiin epävakaassa säässä. Ilta päätettiin kuitenkin lämpimiin reggae-tunnelmiin, kun Kerubin täyden salin otti haltuunsa Raappana. Lue lisää »

Kierrätä jääkaappi rokkarille!

12.7.2012 | Aiheet: Kohti Rokkia, Rokin tekijät

Maanantaina 2.7. Joensuun torille ilmestyi punainen pömpeli, Rokkikontti. Rokkikontista voi ostaa Ilosaarirockin lippuja sekä tuoda kierrätykseen turhat jääkaapit, kahvinkeittimet ja muut nurkissa pölyttyvät romppeet. Verkkotoimitus tapasi Popmuusikoiden hallituksen jäsenen, Tuula Puruskaisen, Poppitoimistolla keskiviikkona. Lue lisää »

Massiivinen valoteos Rentolavan rannalle

10.7.2012 | Aiheet: Haastattelut, Kohti Rokkia, Rokin tekijät

Ilosaarirockiin tehdään festivaaliviikonloppuna ympäristövalaisuteos, joka on suurin Linnunlahdelle koskaan tehty ympäristövalaisu. Teoksen suunnittelee Kari Kola ja toteutuksesta vastaa Valoparta Oy. Lue lisää »