Doc Lounge vierailee Ilosaari loungessa


Ilosaarirockin uudessa Ilosaari lounge -teltassa esitetään festivaalin aikana kasa mainioita dokumentti- ja lyhytelokuvia. Sunnuntain kotimaiset dokkarit Kovasikajuttu ja FinnSurf esitetään yhteistyössä Suomen Doc Loungen kanssa. Mutta mikä onkaan Doc Lounge? Helsingin Doc Loungen puuhanainen Katri Myllyniemi vastasi Ilosaarirockin kysymykseen.
- Doc Lounge on elävä kohtauspaikka dokumenttielokuvalle ja sen ystäville. Doc Lounge on klubi kaikille, jotka pitävät dokumenttielokuvasta, hyvästä tunnelmasta, baarihengailusta, musiikista ja jännittävistä keskusteluista. Dokumentteja on mukava katsoa yhdessä!

Doc Lounge lähti liikkeelle alun perin Malmöstä vuonna 2006, josta konsepti on levinnyt useisiin kaupunkeihin pitkin Pohjoismaita. Klubien viehätys pohjautuu uusiin elokuvankatseluympäristöihin – Doc Loungessa dokkareita kun katsotaan kapakoissa kolpakko kädessä! Esityksiin liittyy myös oheisohjelmaa, kuten keikkoja, ohjaajavierailuita, luontoja ja mitä järjestäjät nyt keksivätkään paikalle kutsua. Myös hyvä ruoka ja juoma liittyvät olennaisesti elokuvaelämykseen. Helsingissä elokuvaesityksiä on myös viety ulkoilmaan.
- Esimerkiksi toukokuussa täräytimme Kallion Karhupuiston täyteen elokuvia ja live-jazzia ja nyt elokuussa doc lounge Helsinki osallistuu ravintolapäivään omalla keittiöllään. Saa nähdä minkälaiseksi elokuun dokkarikeittiö muodostuu, mutta luvassa on ainakin aitoja meksikolaisia tacoja!

Doc Loungen kovatasoinen ohjelmisto onnistuu vankan pohjoismaisen yhteistyö- ja ystäväverkoston avulla. Suomen elokuvaklubit ry järjestää Doc Lounge -dokumenttielokuvaklubeja Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Ilosaarirockissa 2012 Doc Loungeen on myös mahdollista tutustua Joensuussa, kun lounge rantautuu Ilosaari loungeen. Katri Myllyniemi toivottaakin kaikki rohkeasti tutustumaan leffoihin.
- Kovasikajuttu ja Finnsurff olivat Helsingissä yleisömenestyksiä ja jengiä pullisteli ovista ja ikkunoista näytöksissä. Ehdottomasti kaksi suomalaista dokkarielokuvaa, jotka rikkovat sitä dokumenttielokuvan “vaikeaa ja tosikkomaista” mainetta. Kummassakin leffassa päähenkilöt duunaavat jotain mitä rakastavat ja hyvä meininki siitä tarttuu. Doc Lounge on valloittanut Suomea jo neljän kaupungin verran ja toivottavasti meidän mahtava klubimeininki nähdään myös pian Joensuussa!

Kovasikajuttu Ilosaari loungessa su klo 12:30
FinnSurf Ilosaari loungessa su 19:00
Verkkotoimitus
Aihe(et): Kohti Rokkia.