Modeselektor käy Ilosaarirockissa kahvin voimalla


Verkkotoimitus pääsi juttelemaan hetken Ilosaarirockin tämän vuoden kuumimman elektronisen musiikin edustajan Modeselektorin kanssa ennen heidän illan keikkaansa. Kaksikosta toimituksen kysymyksiin vastasi Berliinissä syntynyt ja koko elämänsä asunut Gernort Bronsert.

Modeselektor on parhaillaan uuden levynsä Monkeytownin Euroopan-kiertueella. Edellisiltana heillä oli keikka Saksan maaseudulla vanhassa hiilikaivoksessa järjestettävällä Melt!-festivaalilla. Väsynyt mutta ilmeisen tyytyväinen Gernort kertoo pysyneensä liikkeessä kahvin avulla viimeiset 30 tuntia. Hän kuitenkin odottaa innokkaasti illan keikkaa ja kertoo olevansa täysin valmis koitokseen.

Modeselektor on vieraillut Suomessa aiemmin kolme kertaa, joista pari kertaa Helsingissä klubikeikalla ja kerran Oulussa festivaaleilla. Gernort tiesi Ilosaaresta ja Joensuusta ennakkoon jonkin verran ja innostui kuultuaan, että ollaan aivan Euroopan Unionin itälaidalla. Mies oli hieman huolissaan, miten heidän elektroninen musiikkinsa sopii muuten niin kitarapainotteiseen ohjelmistoon. Verkkotoimitus kertoi, että edellisinä vuonna Ilosaaressa on esiintynyt mm. Aphex Twin ja DJ Shadow ja Gernort pääsi huokaisemaan helpotuksesta. ”Aphex Twin? Wow!

Koska Modeselektor on yhtä videokollektiivi Pfadfinderein kanssa Gernort kyseli myös pimeneekö ilma, koska keikalla on luvassa myös visuaaleja. Oli pakko kertoa hänelle totuus: Ei pimene, Suomen kesä. ”Oh, you got that.” Mutta ei huolta, visuaalit näkyvät kyllä, sillä keikka on YleX-teltassa.

Modeselektorin tulevaisuuden suunnitelmista Gernort paljasti sen verran, että kiertueen loputtua aiotaan suunnata studioon tekemään uutta Moderat-levyä. Lisäksi syksyllä on luvassa reissu Meksikoon. Miehet myös pyörittävät omaa levylafkaa ja hääräävät Pfadfinderin kanssa. ”Lot of stuff, lot of work.” Gernortilla ja Sebastianilla on kummallakin perheet ja lapsia. Gernort toivoikin, että kumpikin saisi myös pidettyä hieman lomaa, jotta voisi viettää aikaa perheen kanssa.

Verkkotoimitus kiitti Gernortia ajasta ja energiasta ja toivotti Modeselektorille hyvää keikkaa. Mies kiitti sydämellisesti ja huikkasi perään: ”See you later!

Teksti: Ville Räisänen
Kuva: Maria Sandell

Aihe(et): Haastattelut.