Aihearkisto: Haastattelut


Sunnuntai-iltapäiväseurana Nerve End

3.8.2012 | Aiheet: Haastattelut

Jos haastattelun aikana käydään läpi Prätkähiiret, Johnny Deppin viikset ja kilpikonnat, pöydän toisella puolella ei voi istua kukaan muu kuin joensuulainen progemetallitulokas Nerve End. Ilosaarirock-sunnuntain alkuillan haastatteluun mennessä bändi oli rummuttanut Laulurinteellä keikan, joka oli vetänyt vertoja Kerubissa huhtikuussa 2012 rytistylle … Lue lisää »

Haastattelussa hurmaavat Eva & Manu

15.7.2012 | Aiheet: Haastattelut

Eva on nuori suomalainen nainen, Manu Ranskasta kotoisin oleva nuorimies. He tapasivat opiskellessaan musiikkia Berkeley Collegessa, Bostonissa, vuonna 2008. Yhteisiä musiikkiprojekteja oli jo tuolloin, tosin kieli vakiintui englanniksi vasta myöhemmin. Vuonna 2010 heidän muuttaessa takaisin Eurooppaan alkoi projekti Travel In … Lue lisää »

Modeselektor käy Ilosaarirockissa kahvin voimalla

15.7.2012 | Aiheet: Haastattelut

Verkkotoimitus pääsi juttelemaan hetken Ilosaarirockin tämän vuoden kuumimman elektronisen musiikin edustajan Modeselektorin kanssa ennen heidän illan keikkaansa. Kaksikosta toimituksen kysymyksiin vastasi Berliinissä syntynyt ja koko elämänsä asunut Gernort Bronsert. Modeselektor on parhaillaan uuden levynsä Monkeytownin Euroopan-kiertueella. Edellisiltana heillä oli keikka … Lue lisää »

Haastattelussa Herra Ylppö

15.7.2012 | Aiheet: Haastattelut

Täytyy myöntää, että jännittää ihan älyttömästi. Melkein jopa kaduttaa, että pyysin päästä haastattelemaan Herra Ylppöä. Jos haastattelisin jotain nobodya, minua ei ainakaan pissittäisi joka viides minuutti. Otan pienesti jännityksen laukaisijaa, olen kuulemma siedettävimmilläni tälläisen operaation jälkeen. Ainakin, jos äitiäni on … Lue lisää »

Haastattelussa First Aid Kit

15.7.2012 | Aiheet: Haastattelut

YleX -teltan valloittanut First Aid Kit ei ole Suomessa ensikertalainen. He ovat kiertäneet täällä niin klubikeikoilla kuin festareillakin. Ilosaarirock ei kuitenkaan ollut ennestään tuttu ja tytöt olivatkin positiivisesti yllättyneitä siitä, miten näin rock-painotteisen festivaalin yleisö oli niin hyvin mukana. “Great! … Lue lisää »

Haastattelussa Oranssi Pazuzu

15.7.2012 | Aiheet: Haastattelut

Verkkotoimitus istahti hetkeksi kyselemään Oranssin Pazuzun kuulumisia keikan jälkeen. Mukavien ja puheliaiden miesten kanssa keskustelu rönsyili aiheesta toiseen melkoisen vapaasti ja holtittomasti. Tässä teille toivottavasti informatiivisimpia paloja siitä. Pazuzun miehet kertoivat, että keikalla oli varsin hyvä meininki ja bändi nautti … Lue lisää »

Haastattelussa Pariisin kevät

15.7.2012 | Aiheet: Haastattelut

Sunnuntaina päälavan ensimmäisenä esiintyjänä toiminut Pariisin kevät veti aikoinaan ensimmäisen virallisen keikkansa Ilosaarirockissa. Laulaja Arto Tuunela myöntääkin, että kaupungilla on tämän vuoksi aivan erityinen paikka hänen sydämessään. Tuunela kuvailee keikan jälkeistä fiilistään todella hyväksi, mutta samalla myös tunteikkaaksi. “Tuntui hienolta … Lue lisää »

Jännitystä ilmassa: The xx palasi Suomeen

15.7.2012 | Aiheet: Haastattelut

”Minuakin jännittää ja paljon!”, The xx:n laulaja Romy Madley-Croft myöntää hermostuneiden vapaaehtoistoimittajien saapuessa The xx:n koppiin kuultuaan vartti sitten tekevänsä haastattelun yhdestä suosikkibändeistään. Jännitettävää riittääkin, sillä syksyllä ilmestyy The xx:n jo tarpeeksi pitkään odotettu uusi albumi. ”On mukavaa, että saamme … Lue lisää »

Paleface poikkeaa mielellään Joensuussa

14.7.2012 | Aiheet: Haastattelut

Paleface alias Karri Miettinen poikkesi keikkansa jälkeen verkkotoimituksen haastateltavana. Yleisö oli keikalla täysillä mukana ja miehen itsensäkin mielestä keikka meni hyvin. – Keikka meni oikein hyvin. On erilaista esiintyä festareilla isolla lavalla kuin esimerkiksi pienillä klubeilla. Siitäkin huolimatta tunnelma oli … Lue lisää »

Reckless Lovelta aurinkovaroitus

13.7.2012 | Aiheet: Haastattelut, Kohti Rokkia

Unohtakaa kaikki pilviset tai sateiset sääennustukset viikonlopun suhteen, sillä lauantaina klo 15 Laulurinteellä paistaa aurinko! Lue lisää »

Little Jack rokkaa rekkalavan lauantaissa

12.7.2012 | Aiheet: Haastattelut

Otetaan kolme oman instrumenttinsa vahvasti taitavaa muusikkoa ja lisätään mukaan julmettu määrä työtä, inspiraatiota sekä heittäytymistä. Pyydetään porukkaan monipuolinen ja kokenut vokalisti, treenataan lisää, tehdään reipas albumillinen omannäköisiä kappaleita sekä väännetään erään joensuulaisen ravitsemusliikkeen nimi bändin tunnukseksi. Lue lisää »

Massiivinen valoteos Rentolavan rannalle

10.7.2012 | Aiheet: Haastattelut, Kohti Rokkia, Rokin tekijät

Ilosaarirockiin tehdään festivaaliviikonloppuna ympäristövalaisuteos, joka on suurin Linnunlahdelle koskaan tehty ympäristövalaisu. Teoksen suunnittelee Kari Kola ja toteutuksesta vastaa Valoparta Oy. Lue lisää »

Solonen & Kosola räjäyttävät Ravileirinnän

6.7.2012 | Aiheet: Haastattelut, Kohti Rokkia

Ilosaarirockin musiikkitarjonta ei rajoitu ainoastaan festivaalialueelle. Klubien lisäksi hillittömästä livemenosta päästään nauttimaan myös Ravileirinnässä, jossa esiintyy kotimaisen hip hopin armoton kaksikko Solonen & Kosola. Tomi Solosella on ollut kiireinen alkuvuosi erilaisten projektien parissa. Lue lisää »

Amorphis erikoiskeikalla YleX-lavalla

28.6.2012 | Aiheet: Haastattelut, Kohti Rokkia

Amorphis on tehnyt tyylilleen poikkeuksellisen konserttisalikiertueen, jossa akustiset elementit ovat korostuneet tuttujen metallikuvioiden rinnalla. Kesällä Amorphis tuo tämän livesettinsä myös Ilosaarirockiin. Ilosaarirockin verkkotoimitus sukelsi puhelinlinjoille, josta tavoitettiin YleX-lavalle sunnuntaina kello 13 astuva yhtyeen kitaristi Esa Holopainen. Lue lisää »

Haastattelussa The Hives -rumpali Chris Dangerous

14.6.2012 | Aiheet: Haastattelut, Kohti Rokkia

Ilosaarirockin verkkotoimitus otti luurin kouraan ja pirautti puhelun päälavalle lauantain viimeiselle paikalle astuvan The Hivesin rumpalille, joka tottelee nimeä Chris Dangerous. Lue lisää »