Aihearkisto: Rokin tekijät


Jaksoitko kovertaa ranskanleivän?

15.7.2012 | Aiheet: Ihmiset ja ilmiöt, Rokin tekijät

Vieläkö joku tulee kaivamaan viinakuoppaa alueelle ennen festaria? Tai on kaivertanut ranskanleivän sen toivossa, ettei järkkäri portilla tajua sitä? Ohjeistus alueelle kielletyistä tavarasta on varsin yksiselitteinen: “Ei pulloja eikä vaaralliseksi luokiteltavia esineitä alueelle“. Festarialueen porteilla narahtaa kulkija jos toinenkin. Juuso … Lue lisää »

Rakas festaripäiväkirjani!

15.7.2012 | Aiheet: Rokin tekijät

Rakas festaripäiväkirjani julkaisee Rokin tekijöiden mietteitä ja tunnelmia ennen Rokkia ja Rokin aikana. Lue lisää »

Täyden kierroksen keikkataltiointi

15.7.2012 | Aiheet: Rokin tekijät

Jos kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mitä mahtaa tarinoida 360-asteinen panorama? Lähdin selvittämään tätä valokuvaaja Rami Saarikorven ja muuan Herra Ylpön peesissä Ilosaarirockin päälavalle lauantaina. Herra Ylpön kavutessa lavalle yleisöpauhun äärelle Saarikorpi suuntasi lavan kulmalle kameransa kanssa. Toimittaja odotti … Lue lisää »

Karhut ja leijonat päivähoidossa

15.7.2012 | Aiheet: Rokin tekijät

“Kaadanko kaljat reppuun?” kyselee Tiedepuiston kulmalle viinanarikan luo saapunut nuori mies muovipussia ja reppua heilutellen. Vastaukseksi mies saa naurahduksen, päänpudistuksen ja hymyn. Rekan lavalle kootun viinanarikan luona ei totisesti rypistellä otsaa tai osoitella sormella. Täältä taitaa löytyä festarifiilistä muutenkin kuin … Lue lisää »

Vapaaehtoistöissä on hyvä olla

14.7.2012 | Aiheet: Rokin tekijät

Ilosaarirockia ei syntyisi ilman ihania ja reippaita vapaaehtoistekijöitä. Hommia riittää moneen lähtöön, ja koska ympäristön huomioon ottaminen on Rokille tärkeä juttu, päivystää kierrätyspisteillä tähäkin vuonna kierrätysneuvojia. Ensimmäiset heistä ovat töissä jo ennen porttien aukeamista. Ensimmäistä kertaa Ilosaarirockissa vapaaehtoistöissä olevat Joonas … Lue lisää »

Verkkotoimituksesta päivää!

14.7.2012 | Aiheet: Rokin tekijät, Verkkotoimitus

Ilosaarirockin verkkotoimitus on leiriytynyt tutulle toimintapaikalleen päälavan backstagelle täysin uuden ääniympäristön äärelle. Laajentunut festarialue on tuonut meininkiä myös täällä päivystävien kuvaajien ja toimittajien työympäristöön, sillä Sue-lavaa voi nykyisellään lähes käydä hipaisemassa. Mehän siis olemme keskellä kaikkea! Tiedossa on jälleen reipas … Lue lisää »

Ilosaarirockin henkilöstö palveluksessanne

13.7.2012 | Aiheet: Rokin tekijät

Ilosaarirockin aikana festarialueella ja sen ympäristössä parveilee reilusti nelinumeroinen luku punapaitaisia vapaaehtoisia. Toimenkuvasta ja työajasta riippumatta näiden ihmisten yhteisenä lähtöruutuna toimii Ilosaarirockin henkilöstö. Verkkotoimitus tiedusteli henkilöstön kuulumisia ennen vilkkainta työrupeamaa. Olemme olleet nyt muutaman tunnin auki ja melko rauhalliselta näyttää, … Lue lisää »

Kierrätyskankaista somistusta artistien lepohetkeen

13.7.2012 | Aiheet: Kohti Rokkia, Rokin tekijät

Mitä tehdä vanhoille käytöstäpoistetuille tekstiileille? No kierrätetään ne tietenkin uusiokäyttöön ja muokataan entistä ehommiksi! Tänä vuonna Ilosaarirockin lavojen bändikopit on somisteltu erilaisilla kierrätyskankaista valmistetuilla tekstiileillä. Talkoolaisista koottu iskuryhmä ahersi rokin edusviikot mittaillen, saksien, parsien ja ommellen sekä suunnitellen bändikoppien interiööriä. … Lue lisää »

Kierrätä jääkaappi rokkarille!

12.7.2012 | Aiheet: Kohti Rokkia, Rokin tekijät

Maanantaina 2.7. Joensuun torille ilmestyi punainen pömpeli, Rokkikontti. Rokkikontista voi ostaa Ilosaarirockin lippuja sekä tuoda kierrätykseen turhat jääkaapit, kahvinkeittimet ja muut nurkissa pölyttyvät romppeet. Verkkotoimitus tapasi Popmuusikoiden hallituksen jäsenen, Tuula Puruskaisen, Poppitoimistolla keskiviikkona. Lue lisää »

Massiivinen valoteos Rentolavan rannalle

10.7.2012 | Aiheet: Haastattelut, Kohti Rokkia, Rokin tekijät

Ilosaarirockiin tehdään festivaaliviikonloppuna ympäristövalaisuteos, joka on suurin Linnunlahdelle koskaan tehty ympäristövalaisu. Teoksen suunnittelee Kari Kola ja toteutuksesta vastaa Valoparta Oy. Lue lisää »

Rentoa menoa Rokkiviikolla?

9.7.2012 | Aiheet: Kohti Rokkia, Rokin tekijät

Verkkotoimitus kävi pyörähtämässä Poppitoimistolla katsastamassa, kuinka Ilosaaren valmistelut sujuvat. H-hetkeen on vielä kosolti aikaa, joten tyhmempi luulisi rokkiväen lepäävän vielä laakereillaan? Lue lisää »

“Puroon ei pissitä!”

9.7.2012 | Aiheet: Kohti Rokkia, Rokin tekijät

Ilosaarirockin rakennusurakka sai alkunsa viime torstaina tavaranajojen alettua. Jyrki Santaharju tosin huikkaa, että itse urakka alkoi jo maanantaina Popmuusikoiden varaston koluamisella. Kaikki säästettävä on ympäristölupauksen mukaisesti säästetty tai otettu muuten uusiokäyttöön. Tätä tavaraa varasto pullisteli vielä viikon alkuun asti. Lue lisää »