Haastattelussa First Aid Kit


YleX -teltan valloittanut First Aid Kit ei ole Suomessa ensikertalainen. He ovat kiertäneet täällä niin klubikeikoilla kuin festareillakin. Ilosaarirock ei kuitenkaan ollut ennestään tuttu ja tytöt olivatkin positiivisesti yllättyneitä siitä, miten näin rock-painotteisen festivaalin yleisö oli niin hyvin mukana. “Great! Great fun!”

Klara oli First Aid Kitin noustessa suuren yleisön suosioon vasta viidentoista, eikä ole koskaan itse ollut festareilla “siviilinä”. Johanna sen sijaan ehti käydä kahdesti, mutta festivaalileirintä on hänellekin vieras maailma. Ei liene mikään yllätys, että tyttöjen kesä on täynnä keikkoja, kierrettyä tulee niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassakin. Kahden viikon verran on ehditty myös lomailla perheen kanssa Kreikassa.

Sisarusduon ura lähti nousuun kolme vuotta sitten. “We’re gonna keep going on forever!” kuuluu vastaus tulevaisuudensuunnitelmia kysyttäessä. Tytöt tekevät musiikkinsa itse alusta loppuun ja suurimmiksi idoleiksi nimetään Leonard Cohen, Simon & Garfunkel, Joni Mitchell, Patti Smith. Lista voisi kuulemma jatkua loputtomiin. Millaista on työskennellä siskonsa kanssa? “Awesome! We’re good friends.” Toista yhtä hyvin yhteen soivaa ääntä olisi vaikea löytää.

Seuraavaksi First Aid Kit suuntaa Norjaan, mutta lento on vasta huomenna. Tänään he aikovat nauttia Antony and the Johnsonsista, jota Klara on kuunnellut lapsesta saakka. “This is like a dream come true to me,” sanoo hän hymyillen.

Terveiset festivaalikansalle: “Be safe! Take care of each other! Make music! Have fun! And let your hair grow long!”

Teksti: Johanna Mikkola
Kuva: Risto Kuittinen

Aihe(et): Haastattelut.