Joensuussa 13.-15.7.2012 Media Facebook Vimeo 360° virtuaalifestivaalit Lataa mobiiliopas Osta liput Hiilijalanjälki

Vapaaehtoishaku on päättynyt

Tämän vuoden vapaaehtoishaku on päättynyt. Hakemuksia saapui ennätysmäärä, kiitämme kaikkia hakemuksen lähettäneitä kiinnostuksesta.

Ilosaarirockin vastaavat työntekijät käyvät saapuneet hakemukset läpi ja ottavat sinuun yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Kaikille hakijoille ilmoitetaan pääsystä hommiin viimeistään 29. kesäkuuta mennessä.

Vapaaehtoisiksi valituiden kannattaa tutustua alla olevaan infoon. Siinä on paljon hyödyllistä tietoa esimerkiksi käytännön järjestelyistä. Kysyäkin saa: if.kcoriraasoli@otsolikneh vastaa, neuvoo ja opastaa.

Tietoa Rokin 2012 vapaaehtoisille

Vapaaehtoiset luovat Rokille ominaisen hymyilevän, aurinkoisen ja ystävällisen tunnelman. Leppoinen tunnelma lähtee siitä, että vapaaehtoistöissä on pääasiassa erittäin hauskaa! Työn merkeissä voit samalla tutustua muihin samanhenkisiin ihmisiin. Vapaaehtoistyö perustuu omaan haluun olla mukana tekemässä Ilosaarirockista parasta festivaalia, siitä ei makseta palkkaa. Vapaaehtoiset saavat kuitenkin työvuorossa käytettävän duunaripaidan, sisäänpääsyn festarille eli työpaikalleen, ruokaa ja kauempaa tulleet saavat myös majoituksen.

Duunaripaidassa erottuu

Mahtava duunaripaita jaetaan jokaiselle vapaaehtoiselle. Sitä käytetään työvuoron aikana, pitäähän parhaan henkilökunnan erottua joukosta. Vapaalla ollessa paitaa ei sovi käyttää, eikä ehdottomasti myöskään alkoholin vaikutuksen alaisena!

Ruokaa nälkäisille

Ruoka vapaaehtoisen tiellä pitää. Nälkää ei vapaaehtoisten tarvitse nähdä vaan jokaiselle vapaaehtoiselle kuuluu lämmin ruoka. Vapaaehtoisten ruokailu on viikonloppuna Tiedepuistolla perjantaista sunnuntaihin.

Kahvia ja naposteltavaa Taukotuvalta

Vapaaehtoisten oma rentoutumispaikka Taukotupa sijaitsee Sue-lavan lähellä, tänä vuonna käyttöön otetulla taka-alueella. Taukotuvalla toimii vapaaehtoisten kahvila, mistä voi ostaa omakustannehinnalla kahvia, pullaa, leipää ja muuta pientä purtavaa. Taukotuvalla on myös Internet-yhteys ja tietokone surffailua varten sekä yllätysohjelmaa. Suunnitelmissa on muun muassa taukojoogaa, venyttelyä ja musisointia, kassellaan mitä sitten festariviikonloppuna lopulta tapahtuukaan!

Klubeilemaan

Vapaaehtoiset voivat ostaa perjantain Sulo- tai Töminä-klubeille lipun puoleen hintaan henkilöstön toimipisteeltä Jäähallilta tai passia näyttämällä klubien lipunmyynnistä.

Teltassa on tunnelmaa

Joensuun ulkopuolelta saapuvien vapaaehtoisten on mahdollista majoittua Ilosaarirockin omilla leirintäalueilla Ravi- ja Niittyleirinnässä. Majoittua voi torstaista maanantaihin. Leiriytymistarvikkeita festivaali ei tarjoa, joten oma teltta ja makuupussi mukaan. Majoittumaan pääsee majoittumislomakkeella. Lomakkeen saat henkilöstöstä samalla, kun haet passisi/rannekkeesi. Majoittumislomake on henkilökohtainen. Vapaaehtoisille ei ole varattu omaa erillistä tilaa leirinnästä, joten pääset helposti oman kaverin viereen nukkumaan.

Narikka ja pyöräparkki

Tavaranarikat ja pyöräparkki ovat viikonlopun aikana työskenteleville vapaaehtoiselle ilmaisia. Edun saa passia näyttämällä.

Kiitostilaisuus

Kaikille ahkerille vapaaehtoisille järjestetään kiitostilaisuus Joensuussa lauantaina 28.7. Kutsu tilaisuuteen tulee sähköpostilla festivaalin jälkeen.

Henkilöstö, vapaaehtoisen paras kaveri

Ilosaarirockin henkilöstö on vapaaehtoisen paras kaveri. Henkilöstö auttaa ongelmissa ennen ja jälkeen festivaalin. Tapahtuman aikana henkilöstön toimipiste jakaa vapaaehtoisille sisäänpääsyyn tarvittavat passit ja rannekkeet. Toimipiste sijaitsee Jäähallin eteisaulassa ja on auki torstaista sunnuntaihin.

Henkilöstön toimipisteen aukioloajat:
to 12.7. klo 10–18
pe 13.7. klo 10–22
la 14.7. klo 10–18
su 15.7. klo 11–14

Ilosaarirockissa on suuri joukko vapaaehtoisia ja usein käy niin, että kaikki saapuvat samaan aikaan hakemaan passejaan. Varaudu jonoihin ja tule paikalla ainakin tunti ennen työvuoron alkua. Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi.

Työvuorot

Ilosaarirockin vapaaehtoiset tekevät viikonlopun aikana keskimäärin 10 tuntia töitä. Festivaalia ennen tai sen jälkeen työskentelevien vapaaehtoisten työvuorot kestävän kahden päivän ajan. Työvuorot sovitaan vastaavan kanssa. Jos et jostain vakavasta syystä pääse tulemaan töihin sovittuna aikana, ilmoita asiasta heti vastaavallesi. Töistä luistaminen ilman pätevää syytä lisää muiden vapaaehtoisten hommia. Jos joku jättää saapumatta töihin, esiintyy päihtyneenä työvuoron aikana ja/tai vapaaehtoispaita päällä tai laiminlyö työtehtävänsä ja vastaavan antamat ohjeet, Ilosaarirockin järjestävänä tahona Joensuun Popmuusikot ry:llä on oikeus laskuttaa jälkikäteen vastuuttomasti työtehtävissään käyttäytyneitä henkilöitä. Lasku on huomattavasti suurempi kuin festivaalilipun hinta. Älä siis käytä väärin mahdollisuutta vapaaehtoistyöhön!

Kierrätys

Ilosaarirock tekee parhaansa ollakseen ympäristöystävällinen tapahtuma ja tähän tarvitaan jokaisen, myös sinun, panostasi. Rokissa voi kierrättää energia- ja biojätteen, metallin, lasin, pahvin, paperin, puun ja ongelmajätteet. Lisäksi alueelta löytyy sekajäteroskiksia. Kierrätysohjeet löytyvät toimipisteiden lisäksi Rokin verkkosivujen ympäristöosiosta. Ole sinäkin mukana tekemässä Rokista entistä vihreämpi!

Turvallisuus

Ensiapu, poliisi ja palokunta päivystävät koko Rokin ajan. Samoin tekee Ilosaarirockin turvallisuus- ja järjestyksenvalvonta, mutta lopulta jokainen ihminen vaikuttaa toimillaan omaan ja kanssaihmisten turvallisuuteen. Jos näet vaaratilanteen, ilmoita heti vastaavallesi tai järjestyksenvalvojilla ja toimi heiltä saamiesi ohjeiden mukaisesti.

Alkoholijuomien, lasitavaran, lastenruokapurkkien ja myös tyhjien tai vettä tms. sisältävien alkoholipullojen tuominen alueelle on kielletty. Avaamattomat muoviset virvoitusjuomapullot, mehut ja muut vastaavat muoviset alkoholittomat virvokkeet saa tuoda alueelle. Porteilla tehdään turvatarkastuksia. Järjestyksenvalvojat voivat tarkistaa myös vapaaehtoisten laukut. Pitkien sateenvarjojen tuominen alueelle ei ole sallittua, sillä sateenvarjon piikeillä on turhan helppo vahingoittaa ihmisiä tungoksessa. Varauduthan matkaan sadetakilla.

Tupakointi lavojen edustalla ja esiintymisteltoissa on kielletty tupakkalain mukaisesti.

Yleisön käsien varassa kelluminen eli surffaaminen on kiellettyä Ilosaarirockissa yleiseurooppalaiseen tapaan. Surffaaminen aiheuttaa liikaa vaaratilanteita ja lisäksi se haittaa mahdollista avuntarjoamista lavojen edustoilla. Myös olkapäillä istuminen on kielletty. Esitysten luvaton taltiointi on kielletty (tekijänoikeuslaki § 2 ja 45). Videokameroiden ja nauhureiden tuominen festivaalialueelle on kielletty.


Tervetuloa vapaaehtoiseksi Ilosaarirockiin!


Kysymyksiin ja ongelmiin vastataan osoitteessa if.kcoriraasoli@otsolikneh.

Ilosaarirockin vapaaehtoishaku on käynnissä

Alle 18-vuotiaan hakijan tulee toimittaa huoltajan suostumus vapaaehtoistyöhön. Allekirjoitettu suostumus postitetaan Joensuun Popmuusikot ry:n toimistolle osoitteeseen:

Joensuun Popmuusikot ry
PL 240
80101 Joensuu

Tai sen voi tuoda toimistollemme (Rantakatu 9, Joensuu). Alle 18-vuotiaiden hakemukset käsitellään vasta kun olemme saaneet allekirjoitetun suostumuksen.

Kysymyksiin ja ongelmiin vastataan osoitteessa if.kcoriraasoli@otsolikneh.