Witchcraft


Keikka on ehtinyt jo alkaa, kun kiiruhdan Sue-lavalle. Yllätyksekseni joudun toteamaan, ettei teltta olekaan täynnä ja tunnelmakin tuntuu olevan melko rauhaisa. En itse ole nähnyt Witchcraftia aiemmin, mutta olen kuullut paljon hyvää bändin keikoista, eritoten laulajan lava-elehtimisestä. Löydän tieni väkijoukon keskelle ja näkyvyys lavalle on täydellinen. Bändi tuntuu koostuvan olemukseltaan hyvin erilaisista henkilöistä, ei sillä että se haittaisi musiikkia, havainnoin vain…

Simon Solomon / Witchcraft. Kuva: Nuutti Turkki

Simon Solomon / Witchcraft. Kuva: Nuutti Turkki

Olen totaalisen yllättynyt väen vähyydestä, mutta bändi tuntuu olevan tyytyväinen telttayleisöön. Tunnistan muutaman kappaleen ja huomaan meiningin nousevan aika ajoin keskivertoa korkeammaksi. Kun haastattelen bändin fania Aapoa, sanoo hän ettei keikka ollut Witchcraftin parhaimmistoa. Bändi pääsee paremmin oikeuksiinsa kuulemma klubikeikoilla. Keikan kuunteleminen muistuttaa jumittavaa hytkymistä, mutta musiikista ei ole tinkiminen. Bändi vetää hyvin ja laulaja Magnus Pelanderin elehdintä on seuraamisen arvoista. Ei sillä, että se olisi villiä ja rajua, vaan mies liikkuu hyvin vähä eleisesti ilmehtien, katsoen välillä yleisön yli kaukaisuuteen. Välispiikkien aikana mies kävelee lavalla ympyrää ja heittää ilmoille pari vähän kummallista vitsiä.

Seuraan keikan loppuun. Encorea ei tule, mutta yleisö vaikuttaa tyytyväiseltä. Itse tulin todistaneeksi olevani ehkä bändin yksi uusista faneista.

Teksti: Essi Orpana
Kuva: Nuutti Turkki

Aihe(et): Keikka-arviot.