Ilosaarirock 12.–14.7.2013
 
 

Finntroll

Finntroll

Maailman kovin peikkometallipoppoo Finntroll saapuu heinäkuussa pimentämään Laulurinteen ikiauringon pakanallisilla laulelmillaan. Viime vuosituhannen puolella perustettu folk metal -yhtye yhdistelee musiikissaan äärimetallia ja humppaa ja vetää vielä biisinsä kaiken päälle ruotsiksi! Omintakeinen yhdistelmä on nostanut vuosien saatossa Finntrollin suomalaisen folk metallin kärkijoukkoon Ensiferumin, Turisaksen ja Korpiklaanin rinnalle. Bändi on kiertänyt ahkerasti maailmaa ja kasvattanut intohimoisten seuraajiensa peikkoarmeijaa.

Vuonna 2010 julkaistu viides albumi Nifelvind esitteli aiempaa rankemman ja kieromman Finntroll-soundin. Levyn biiseistä löytyi runsaasti black metal -vaikutteita folk-osuuksien ollessa pienemmässä roolissa. Finntroll saapuu Ilosaarirockiin mukanaan kuudes pitkäsoitto Blodsvept. Bändin edellinen vierailu Laulurinteellä oli energisyydessään ikimuistoinen eikä vähempää voi odottaa tulevalta kesältä. Luvassa on taatusti viikonlopun tulisimmat tanhut ja tehokkaimmat tukanheilutukset. Peikkokansa paikalle mars!

www.finntroll.net
facebook.com/officialfinntroll


Joensuun Popmuusikot ry PL 240 80101 Joensuu   Kysy Rokista: if.kcoriraasoli@ofni   Verkkotoimitus: if.kcoriraasoli@okkrev