Ilosaarirock 12.–14.7.2013
 
 

Freerap Rentoshow: Solonen, Kosola, Jodarok & Särre

Freerap Rentoshow: Solonen, Kosola, Jodarok & Särre

Freerap Rentoshow on varta vasten Ilosaarirockia varten perustettu erikoiskokoonpano, jonka alullepanija on räpin suomenmestari Solonen. Muun muassa Spessujopo-hitistä tutun, useita klubeja pyörittävän ja freestyle-taidoistaan maankuulun Solosen tehtäväksi annettiin kasata yhteen Suomen kovimmat riimittelijät heittämään Rentolavalla täysin improvisoitu keikka. Mies pyysi mukaansa Kemmurusta tutun Jodarokin, Loost Koosin Särren sekä beatboxin kaksinkertaisen suomenmestarin Kosolan. Mitä tuleman pitää, jäänee historiaan!

– Tuutte näkee aivan uskomattoman massiivisen superfreestylepaketin. Sinne tulee neljä jäbää ja DJ ja te päätätte mitä ne sanoo. Siitä ne alkaa rakentaa tarinoita ja improvisoida. Ne on isompien paineiden alla kun Matti Nykänen tornissa -89. Kova ilta tulee, pää ylös, Solonen kommentoi keikkaa.

Freerap Rentoshown keikalla keskitytään puhtaasti freestyleen eli spontaaneihin riimittelyihin yleisön antamista aiheista. Viime kesänä Ilosaarirockin leirintäalueen villiksi saanut Solonen haluaa, että keikalla haastetaan kaikkia esiintyjiä pois turvallisilta alueilta:

– Kun mä freestylaan haluun et tulee mahdollisimman kusinen tilanne. Et luikertele siitä nyt ulos kun yleisö nauraa. Jodarok sen sanoi: “jos ei naurata, se on paskaa!”

Tätä ei todellakaan kannata jättää väliin!

facebook.com/pages/Solonen
facebook.com/pages/Kosola
facebook.com/jodarok
facebook.com/pages/MC-Särre


Joensuun Popmuusikot ry PL 240 80101 Joensuu   Kysy Rokista: if.kcoriraasoli@ofni   Verkkotoimitus: if.kcoriraasoli@okkrev