Ilosaarirock 12.–14.7.2013
 
 

Hexvessel

Hexvessel

Suomalaistuneen englantilaismiehen Mat McNerneyn johtama Hexvessel operoi syvissä vesissä. Luontomystiikkaan nojaavan yhtyeen musiikki ottaa näennäisesti vaikutteita 70-luvun brittifolkista, progesta ja psykedeliasta, mutta todellisuudessa kokoonpanon ilmaisuvoima kumpuaa jostain huomattavasti alkukantaisemmasta ja piilotetummasta todellisuudesta. Hexvesselin musiikki ei ole nykymetallia nähnytkään, mutta sen luomat tunnelmat ovat huomattavasti hurjemmat ja hartaammat kuin parhaimmilla black metal -messuajilla.

Messu kuvaa hyvin Hexvesselin esiintymistä. Tunnelma on harras, jopa painostava ja ilmassa liikkuvat ihmistä suuremmat voimat. Bändi saa perinteisillä soittimillaan luotua trippailevia kudoksia, joissa okkultistinen ilmapiiri on alati läsnä. Svart Recordsin julkaisema kakkosalbumi sai kriitikoilta osakseen varauksetonta suitsutusta ja bändi jopa nimettiin "2010-luvun Black Sabbathiksi". Mutaisten riffien ja painostavan tunnelman ohella Hexvessel haluaa musiikkinsa myötä kasvattaa tietoisuutta luonnosta ja sen suojelusta ja tutkia sitä, mikä määrittelee asioiden pyhyyden. Tervetuloa hiljentymään!

hexvessel.tumblr.com
facebook.com/hexvessel


Joensuun Popmuusikot ry PL 240 80101 Joensuu   Kysy Rokista: if.kcoriraasoli@ofni   Verkkotoimitus: if.kcoriraasoli@okkrev