Ilosaarirock 12.–14.7.2013
 
 

Jaakko Laitinen & Väärä raha

Jaakko Laitinen & Väärä raha

Muutama vuosi sitten Suomen Lapista kuului kummallista torvien törinää. Sehän oli Laitisen Jaakko, joka julkaisi Väärä raha -yhtyeensä kanssa levyllisen mitä kiehtovinta musiikkia. Levy esitteli nälkäisen orkesterin, joka tulee vielä jättämään jälkensä suomalaiseen iskelmämusiikkiin. Keväällä 2012 julkaistu Yö Rovaniemellä tyhjensikin lopullisesti pajatson. Albumi napsi listasijoituksia, sijoittui erinomaisesti useissa vuosiäänestyksissä ja sai lopulta Vuoden kansanmusiikkilevy -palkinnon. Yhtyeelle on riittänyt vientiä myös maailmalla – keikkoja on heitetty aina Turkkia, Ukrainaa ja Kazakstania myöten.

Väärän rahan musiikki on täysin uniikki keitos Balkanin rytmejä, suomalaista iskelmää ja slaavilaista melankoliaa. Meno on hurjaa, torvet soivat, viina tuoksuu ja kaihoisa tunnelma on kuin kaurismäkeläisistä juhannustansseista. Tämän kaiken sitoo yhteen Jaakko Laitisen kaiken peliin laittava tulkinta, joka ei jätä koskettamatta kyynisintäkään kuulijaansa.

Vuonna 2011 Väärä raha sai kansan tanssimaan ja silmäkulmat kostumaan Sulo-klubilla. Tänä kesänä Jaakko Laitinen yhtyeineen valloittaa Rentolavan – minne tämä kulkuriromantiikkaa kupliva karnevaali sopii kuin taskulämmin kossu tanssilavan iltaan.

www.mrjaakko.com
facebook.com/vaararaha


Joensuun Popmuusikot ry PL 240 80101 Joensuu   Kysy Rokista: if.kcoriraasoli@ofni   Verkkotoimitus: if.kcoriraasoli@okkrev