Ilosaarirock 12.–14.7.2013
 
 

Lissie (USA)

Lissie

Yhdysvaltalaisen folkrock-laulaja Lissien nimi kannattaa painaa muistiin. Kyseessä on nimittäin erittäin upea artisti, josta tullaan kuulemaan rapakon tälläkin puolella vielä ja paljon. Yhdysvalloissa Lissien nimi alkaa olla jo kaikkien musiikkia intohimoisesti seuraavien huulilla. Lenny Kravitz muun muassa bongasi naisen MySpacesta mukaansa kiertueelleen ja Deadmau5:n Lissien biisistä tekemä remix oli ehdolla Grammyn saajaksi. Ja nämä tapahtuivat ennen kuin Lissie oli ehtinyt julkaista ensimmäisen pitkäsoittonsa!

Lissien debyyttilevy Catching a Tiger on järkyttävän komea. Folk- ja kantrivaikutteiset popkappaleet hipovat täydellisyyttä, tsekatkaapa vaikka iTunesin vuoden biisiksi valitsema sinkku When I'm Alone. Lissie on osannut myös valita yhteistyökumppaninsa hyvin. Ensimmäisen EP:n tuotti Band of Horsesin Bill Reynolds ja sen julkaisi Fat Possum. Levyllä oli muun muassa Ed Harcourtin kanssa kirjoitettu laulu. Lissie on myös ehtinyt vierailla Robbie Williamsin ja Snow Patrolin albumeilla ja coveroida muun muassa Nick Cavea ja Led Zeppeliniä. Lissien toisen pitkäsoiton tuottaa legendaarinen Jacknife Lee.

Kaikesta namedroppingista huolimatta tärkeintä Lissiessä ovat keikat. Lissie on huikaiseva esiintyjä ja tulkitsija. Jotain kertoo se, että neidon livevideoita on katsottu reilusti toista miljoona kertaa YouTubesta. Ilosaarirockin kollega P-C Rae Norjan Slottsfjell-festivaalilta nostaa Lissien esiintymiset festarin kaikkien aikojen keikkojen joukkoon:

“ After her show in 2010 when she played early afternoon on one of the smaller stages (still to a sizable crowd) Lissie was someone we wanted to bring back at the earliest possible opportunity and what a booking it would prove to be.

The highpoint of the entire festival perhaps being when she did a cover of Norwegian rock heroes Jokke og Valentinere, delivered in the original Norwegian.

A proper where were you when... moment.”

Elä missaa tätä keikkaa!

www.lissie.com
facebook.com/lissiemusic


Joensuun Popmuusikot ry PL 240 80101 Joensuu   Kysy Rokista: if.kcoriraasoli@ofni   Verkkotoimitus: if.kcoriraasoli@okkrev