Ilosaarirock 12.–14.7.2013
 
 

Mustasch (SWE)

Mustasch

Ruotsalainen Mustasch sekoittaa musiikissaan stoneria, heavy metalia ja raskasta rock'n'rollia vastustamattoman päällekäyvällä groovella. Viime vuosituhannen loppupuolella Göteborgissa perustettu bändi on kasvattanut yleisöään ja teroittanut biisikynäänsä tasaisen varmaan tahtiin. Viime vuonna julkaistu albumi Sounds Like Hell, Looks Like Heaven esitteli todella jyräävää hard rockia soittavan kokoonpanon, joka ei suostunut astelemaan siitä missä aita oli matalin. Mustaschin jyrä nimittäin ajeli kaikkien aitojen läpi!

Mustaschin biiseistä voi löytää muistumia riffijyristä kuten Monster Magnet ja Fu Manchu tai jopa metallilegendoista kuten Danzig tai Metallica. Vaikutteet kuitenkin unohtuvat samalla sekunnilla kun basarin nuija tömähtää kalvoon – bändin tuottama soundi on sen verran tuuheaa, että joutavat vertailut katoavat massiivisen äänimassan tuottamaan tuuleen. Livenä Mustasch lyö päin näköä, bändillä on energiaa ja asennetta täyttämään suuretkin lavat heittämällä. Lisämausteen Mustasch-soppaan toi laulaja Ralf Guyllenhammarin osallistuminen Ruotsin Euroviisu-karsintaan Melodifestivaleniin. Huikeasta Bed on Fire -kappaleesta tuli hitti Suomessakin. Eikä ihme, sen verran komeaan Bond-tulkintaan Guyllenhammar raidalla ylsi.

Mustaschin keikasta voi odottaa todellista pyhiinvaelluskokemusta kaikille rehellisen raskaan rockin faneille. Tarkastakaapa vaikka viimeisimmän albumin avausraita Speed Metal – siinä on kolmessa minuutissa kaikki olennainen rock'n'rollista!

www.mustasch.net
facebook.com/Mustaschofficial


Joensuun Popmuusikot ry PL 240 80101 Joensuu   Kysy Rokista: if.kcoriraasoli@ofni   Verkkotoimitus: if.kcoriraasoli@okkrev