Ilosaarirock 12.–14.7.2013
 
 

Pelican (USA)

Pelican

Pelicanin Ataraxia/Taraxis EP:n kannessa on loputon aavikko. What We All Come to Need -albumin kannessa lainehtii punaiseksi värjäytynyt meri. Näissä teemoissa lainehtii myös yhtyeen musiikki, loputtomana ja armottomana.

Vuosituhannen alussa Chicagossa perustettua Pelicania on karsinoitu muita amerikkalaisia post-rock -yhtyeitä ahkerammin sludge- ja metallibändiksi, vaikka yhtye itse ei ole halunnut lukita musiikkiaan mihinkään yksiselitteiseen lokeroon. Pelicanin murskaavan raskas riffittely huokuu vanhan liiton heavy-metallista tuttua estetiikkaa, mutta ajoittain liikutaan melkein pop-musiikiksi laskettavilla kevyttaajuuksilla. Näistä lähtökohdista yhtye onkin löytänyt paikkansa niin hevareiden, rokkareiden kuin poppareidenkin levyhyllyistä.

Jos Sigur Rós lennättää musiikillaan kuulijansa taivaan avaruuksiin, on Pelicanin tehtävä tuoda verkkokalvoille ne universumin pimeimmät nurkat. Tämä ei ole kivaa taustamusiikkia, Pelican tarraa kuulijaansa kiinni eikä päästä irti ennen viimeisen sävelen vaikenemista. Livenä Pelicanin vöyrytys on todistettavasti katharttinen kokemus. Tule, kuule ja puhdistu.

www.hydrahead.com/pelican
facebook.com/pelicansong


Joensuun Popmuusikot ry PL 240 80101 Joensuu   Kysy Rokista: if.kcoriraasoli@ofni   Verkkotoimitus: if.kcoriraasoli@okkrev