Ilosaarirock 12.–14.7.2013
 
 

Tarrus Riley (JAM/USA)

Tarrus Riley

Tarrus Riley on Bronxissa syntynyt jamaikalais-yhdysvaltalainen reggaelaulaja, jonka juuret ovat syvällä rastari-liikkeessä. Rileyn varsinainen levytysura alkoi vuonna 2004 julkaistun Challenges-albumin myötä, mutta sitä ennen hän oli ehtinyt laulaa levyillä jo teini-ikäisenä. Tarruksen isä on muun muassa The Uniquesista tuttu reggaelaulaja Jimmy Riley, joten musiikki ja rastafarismi todella kulkee Tarruksen veressä.

Tarrus Rileyn musiikista käytetään nimitystä healing music, eikä suotta. Lempeät kappaleet tervehdyttävät sielun ja saavat kuulijan vajoamaan onnelliseen olotilaan. Rileyn ulottuva lauluääni on kuin luotu kilpailemaan Rentolavan ilta-auringon kanssa. Miehen laulutavasta tulevat mieleen soulin suurnimet, mutta ennen kaikkea Rileyn arvo on Jamaikan lovers rock -tyylisuunnan tuomisessa tähän päivään. Upean äänensä myötä Tarrus Riley päivittää loversin kaihoisan ja kauniin tunnelman komealla tavalla, sekoittaen siihen ajoittain roots reggae- ja dancehall-vaikutteita.

Tarrus Riley on saavuttanut hiteillään suurta suosiota Jamaikan ja Yhdysvaltojen reggaelistoilla. Tätä nykyä mies keikkailee bändeineen Karibian ja Pohjois-Amerikan alueilla ja saapuu kerran vuodessa kiertämään Euroopan tärkeimmät reggae-festivaalit. On aikakin saada upea artisti Suomeen, ja Rentolavalle!

www.tarrusriley.com
facebook.com/OneTarrusRiley


Joensuun Popmuusikot ry PL 240 80101 Joensuu   Kysy Rokista: if.kcoriraasoli@ofni   Verkkotoimitus: if.kcoriraasoli@okkrev