Ilosaarirock 12.–14.7.2013
 
 

Wintersun

Wintersun

Kun suomalainen Wintersun ilmoitti julkaisevansa toisen albuminsa syksyllä 2012, koko metallia seuraava maailma huokaisi helpotuksesta. Ensiferumista eronneen Jari Mäenpään sooloprojektin toista albumia oli odotettu hartaasti aina vuodesta 2006, jolloin levyn äänitykset alkoivat.

Time-levyn valmistuminen kesti loputtoman kauan ja julkaisupäivää vaihdettiin aina vuosilla eteenpäin. Lopulta Mäenpää ilmoitti, että 75 minuuttia kestävä levy julkaistaan kahdessa osassa. Ensimmäinen osa julkaistiin syksyllä 2012 ja toinen seuraa talvella 2014. Jo ensimmäiset näytteet paljastivat, miksi levyä piti odottaa niin kauan...

Wintersunin metalli on niin uskomattoman monimutkaista ja kerroksellista, ettei sitä oikein voi määritellä. Kappaleista löytyy jälkiä progesta, powermetallista, goottihevistä ja klassisesta musiikista, mutta lopulta kyse on täydellisyyteen saakka hiotuista, virtuoosimaisista kappaleista. Ei ihme, että Mäenpää ystävineen viihtyi studiossa niin kauan, Timen kaltaista katedraalia ei rakenneta vuodessa.

Wintersun on kerännyt kehuja maailman metallimedialta, eikä suotta. Bändin musiikki on metallimaailman överiysakselillakin ääripäässä, mutta silti porukka pitää kokonaisuuden tiukasti näpeissään. Keikalla Wintersunin suoritus tulee olemaan jotain täysin käsittämätöntä, sen tietävät kaikki Timeä kuunnelleet. Tervetuloa todistamaan!

www.wintersun.fi
facebook.com/wintersun


Joensuun Popmuusikot ry PL 240 80101 Joensuu   Kysy Rokista: if.kcoriraasoli@ofni   Verkkotoimitus: if.kcoriraasoli@okkrev