Ilosaarirock 12.–14.7.2013
 
 

Witchcraft (SWE)

Witchcraft

Satan's coming 'round the bend

Kyllä nyt voi itse paholainen iloita, sillä Witchcraft – tuo Ruotsin retrodoompioneeri – saapuu Ilosaareen! Retroilua on monien vääräuskoisten mielestä nykymusiikissa jo liikaa, mutta täytyy muistaa, että on olemassa retroilua ja sitten on ruotsiretroilua. Jostain syystä ruotsalaiset yhtyeet osaavat suodattaa 70-luvun suuruuksien ideoita niin komeasti, että ajoittain ne onnistuvat pääsemään jopa vaikutteitaan pidemmälle, syvemmälle kohti manalaa. Witchcraft on jo aikaa sitten kehittynyt retrobändistä tämän hetken kovimmaksi doom-metallin sanansaattajaksi!

Witchcraft aloitti uransa 2000-luvun alussa tarkoituksenaan olla sekä Pentagramin Bobby Lieblingin että Roky Ericksonin tribuuttibändi. Hieno sellainen Witchcraft olikin. Debyytti Rise Above Recordsilla olikin lopulta niin laadukasta tavaraa, että Liebling itse joutui nousemaan sarkofagistaan laulamaan Pentagram-kovereita Witchcraftin kanssa bändin Amerikan kiertueella.

Witchcraft ammentaa musiikissaan Black Widown progedoomia, Leaf Houndin rouheaa menoa ja meininkiä, sekä Pentagramin hidasta ja tiukkaa, selkäpiitä karmivaa riffittelyä niin vakuuttavasti, että kovimmatkin retrovihaajat kääntyvät epäpyhän voiman puoleen, jota Witchcraft niin hienosti tuuttaa pölyisistä vintagevahvistimistaan. Witchcraft voi soundeiltaan kuulostaa 70-luvulta, mutta musiikki itse on ajatonta, vakuuttavaa ja sielua koskettavaa.

Tuoreella, huikealla albumillaan Legendillä Witchcraft karistaa viimeisetkin tribuuttitunnelmat olkapäiltään ja astuu itse legendojen joukkoon. Tänä kesänä on siis aika astua alas tuonelaan Witchcraftin opastamana ja tarkastaa kestääkö manalan polttavan hehkun. Tarjolla on kesän parasta okkulttirokkia Ilosaaren helteisillä niityillä!

www.witchcrafthome.com
facebook.com/witchcraft


Joensuun Popmuusikot ry PL 240 80101 Joensuu   Kysy Rokista: if.kcoriraasoli@ofni   Verkkotoimitus: if.kcoriraasoli@okkrev