FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Amorphis

Amorphis

Muistatko hetken, kun kuuntelit ensimmäistä kertaa Black Winter Dayn Tales from the Thousand Lakes -albumilta? Hiipivän intron jälkeen korvat täyttyivät parhaasta metallista, jota Suomesta oli koskaan tullut, mahtipontisuus ja jylhyys paiskasivat kättä suomalaisen sielunmaiseman kanssa tavalla, joka ei ole haalistunut hitustakaan ajan varrella. Voitko kuvitella, että tuosta satumaisesta hetkestä on kulunut jo kaksikymmentä vuotta?

Amorphis on ennenkin soittanut Ilosaarirockissa erikoiskeikkoja, mutta nyt Laulurinteen yleisö pääsee maistamaan hyvinkin harvinaista herkkua. Esa Holopainen, Tomi Joutsen ja kumppanit esittävät Ilosaarirockissa livenä 20 vuotta täyttävän klassikkoalbuminsa Tales from the Thousand Lakes. Albumi on yhtyeen uran merkkipaalu, jonka kappaleet ovat olleet keikkojen odotettuja kohokohtia ensiesityksestä lähtien. Viimein yleisöllä on mahdollisuus kuulla koko albumi elävänä. "Talesin" lisäksi Holopainen on luvannut 20-vuotisjuhlakeikoille harvinaisuuksia ja erikoisuuksia pitkän uran varrelta.

Kaksikymmenvuotiskeikka on nostalgian juhlaa, jota kenenkään metallifanin ei tule jättää väliin. Tästä albumista alkoi suomalaisen raskaan musiikin valtakausi Euroopassa. Tales on pyhä peruskivi, jonka päälle on rakentunut varsinainen katedraali. Holopaisen sanoin "Don your wigs and start the pit!"


< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni