FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Angus & Julia Stone (AUS)

Angus & Julia Stone

Oletteko rakastuneet Ilosaarirockissa indie- ja folk-bändeihin kuten Haim, Lissie ja First Aid Kit? Nyt korvat hörölle! Tulevana kesänä Ilosaarirockin yleisöä hemmotellaan superihanalla söpöstelyindiellä! Australialainen sisaruspari Angus and Julia Stone on kotimaassaan rohmunnut lukuisia palkintoja ja kiertänyt maailmaa ylistyskuorot kannoillaan. Bändi on esiintynyt myös kerran Suomessa, jolloin Tavastia myytiin vauhdilla loppuun. Eikä suotta, Angus and Julia Stone on ihan perhanan hienoa musiikkia!

Lahjakasta kaksikkoa on usein kuvailtu hempeäksi musiikkityylien sekoitukseksi, joka ammentaa folkin hauraudesta ottaen mukaansa räiskyvää poppimenoa sekä kaunista melodisuutta yhdistettynä liikuttaviin lyriikoihin. Varsinkin tuoren, Rick Rubinin tuottama albumi Angus and Julia Stone on niittänyt mainetta ja kiitosta. Levyn biiseissä on jotain hyvin uniikkia ja käsinkosketeltavan herkkää, Sydneyn helteisten päivien harrasta raukeutta.

Mittavat soolourat omillaan tehneet muusikkoperheen sisarukset löivät päänsä yhteen vuonna 2006 ja ovat sittemin tehneet yhdessä kolme levyä. Se, mikä erottaa Angus ja Julia Stonen muista laulaja-lauluntekijä parivaljakoista, on heidän ainutlaatuinen kykynsä yhdistää huikean kauniit melodiat rosoisiin lyriikoihin. Puhumattakaan siitä, miten kauniisti sisarusten äänet soivat yhdessä. Kun tuoreen levyn avausraita alkaa sanoin: “I met your parents, they were lying / About falling in love/ I met your parents, they were dying / About falling in love”, ei voi kuin pysähtyä kuulemaan, mitä heillä on kerrottavanaan.

Korvat kuulolle, mokkasiinit jalkaan ja musiikki vieköön mennessään!


< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni