FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Apina

Apina

Populaarimusiikin kentällä kaikki tapahtuu sykleissä. Tietty musiikkityyli dominoi radioaaltoja ja katoaa maan alle vain palatakseen uudestaan kun aika on siihen kypsä. Vuosituhannen vaihteessa rapmetal hallitsi listoja ja siitä lähtien, säännöllisin väliajoin, joku jossain nostaa huuruisissa kapakkakeskusteluissa puheeksi pomppuhevin vääjäämättömän paluun. Syklisyyden lait edellyttävät, että matalavirekitaroiden päälle syljetään riimejä valtavirrassa jatkossakin. Uuden aallon saattaa hyvinkin pistää alulle oululainen Apina.

Viime vuoden loppupuolella maineikkaalle Sakara Records -levy-yhtiölle kiinnitetty Apina on oman genrensä harvoja lipunkantajia Suomessa. Laulaja Henri Pesosen ulosannissa yhdistyy markoannalamaiset puhtaat laulut ja Rage Against The Machinen Zack de la Rochan mieleentuova yhteiskuntakriittinen puhelaulu. Sakara-kiinnityksen myötä katseet ovat nyt Apinassa. Debyyttialbumi Infektiko täyttää ammottavan aukon suomalaisen heavy-musiikin kentällä.

Mainio videosingle Kohu tarjoaa pehmeän laskun Apinan maailmaan. Jo bändin varhaiset demot otettiin suopeasti vastaan Soundin ja Infernon tapaisissa medioissa ja antoivat odottaa paljon tulevaisuudelta. Nyt Kohun ja Infektikon myötä Apina täyttää viimein odotukset ja päivittää rapmetalin vuoteen 2015.


< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni