FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Apocalyptica

Apocalyptica

Maailman suurin sellometalliyhtye saapuu Laulurinteelle! Ja se on kuulkaas juhlan paikka se. Apocalyptican urakehitys Metallica- covereita soittavasta projektista maailman rockradioaaltoja hallitsevaksi ja miljoonia albumeita myyväksi yhtyeeksi on niin hämmentävä, ettei sitä tahtoisi uskoa todeksi. Näiden jannujen on pakko olla Suomesta, muualla ei näin hulluja ideoita keksitä!

Apocalyptica on onnistunut tekemään mahdottomasta mahdollisen ja luomaan täysin uniikista ja erikoisesta lähtökohdasta massoja liikuttavaa musiikkia. Bändi on osannut valita myös vierailijansa oikein. Lista on kunnioitettava: Dave Lompardo, Corey Taylor, Ville Valo, Till Lindemann, Gavin Rossdale... Bändin tuotanto on komea yhdistelmä progressiivisia instrumentaaliraitoja ja laulajan kanssa vedettyjä, aivot räjäyttäviä raskaan rockin hittejä. Keikoilla vokaalit hoitaa tätä nykyä Franky Perez, joka on aiemmin tehnyt yhteistyötä muun muassa Daron Malakianin ja Slashin kanssa.

Apocalyptica on ilmoittanut julkaisevansa kahdeksannen albuminsa Shadowmaker huhtikuussa. Levyn on tuottanut muun muassa Foo Fightersia ja Deftonesia tehnyt Grammy-palkittu Nick Raskulinecz. Albumin nimeä kantava sinkku on jo esitelty kansalle, ja voi hyvä ihme millainen biisi se on! Miltei kahdeksan minuuttia progressiivista, munille potkivaa räyhää, josta tulee mieleen konservatorion happopäissään vallannut System of a Down. Heinäkuussa räjähtää ja lujaa!


< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni