FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

CMX

CMX

Suomen progereockin jättiläinen CMX on elämänsä kunnossa. Alkuvuodesta ilmestynyt, bändin viidestoista albumi Mesmeria jyräsi suoraan albumilistan kärkeen ja kirvoitti kriitikoilta kauniita sanoja. Arto Tuunelan tuottama levy soi erittäin raikkaasti ja tuo mieleen bändin 90-luvun klassikkoalbumit, joiden myötä A.W. Yrjänä ja kumppanit manasivat itsensä suomalaisten laatumusiikin fanien sydämiin ikiajoiksi.

Mesmeria tuo CMX:n keikkasettiin uusia rakennuspalasia, kuten single Rakkaudessa ja sodassa, ilmava Laavaa ja Aurinko-albumin sävyt mieleen tuova Tuleen kirjoitettu. Tornion hurjille tulee settiä kasatessa runsaudenpula, sillä myös aiemmasta tuotannosta löytyy tunnetusti melkoinen liuta klassikoita. Upeiden laulujen ja ronskien keikkojen myötä CMX on saavuttanut aseman, jota ei hevillä huojuteta. Ei ole ihme, että bändi on voittanut melkein jokaisen Suomen paras bändi -äänestyksen parinkymmenen vuoden ajan.

Joensuulaisyleisölle CMX:n keikka tarjoaa myös paikallisherkkua. Bändin rumpupallilla istuu nykyisin Olli-Matti Wahlström, joka on tullut tunnetuksi useasta joensuulaisorkesterista. Tervetuloa kotikonnuille Olli-Matti!


< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni