FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Ghost (SWE)

Ghost

Ruotsalainen Ghost on kiinnostavinta, mitä heavy metallin maailmassa on tapahtunut vuosikausiin. Saatanallisten teemojen kanssa flirttailevan yhtyeen levyt ja keikat ovat kuin ylösalaisin käännettyjä katolisia messuja, jotka on siirretty sarjakuvamaailmaan. Maskeihin pukeutuneet ja alkuaineiden mukaan nimetyt muusikot tuuttaavat klassista heavyrockia, jonka päälle paavin asuun pukeutunut luuranko messuaa paholaismaista liturgiaa. Tätä on shokkirock vuonna 2015!

Ghost on osa kunniakasta jatkumoa, jonka osasia ovat Alice Cooper, Kiss, Ozzy Osbourne ja Marilyn Manson. Bändi on julkaissut kaksi albumia, jotka molemmat ovat nousseet kulttiasemaan ympäri maailman. Ryhmä on kiertänyt Euroopan lisäksi molemmilla Amerikan mantereilla ja herättänyt pahennusta varsinkin katolisessa Etelä-Amerikassa. Suosio on kasvanut kiihtyvällä tahdilla ja myöhemmin tänä vuonna ilmestyvä kolmas albumi saattaa singota Ghostin esikuviensa joukkoon myös suosiossa mitattuna.

Ghostin keikka on kokemus, johon liittyy nykymusiikissa niin harvinaislaatuista mystisyyttä. Henkilöllisyytensä salaavan bändin dramaattinen show toimii taatusti kaikille kauhuelokuvien ja klassisen metallin ystäville. Ja kaiken päälle popmelodioilla, hautajaisuruilla ja doom-riffeillä rakennetut biisit ovat helkkarin hyviä. Tästä vuoden Ilosaarirock-elämys!


< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni