FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Pariisin Kevät

Pariisin Kevät

Missä sinä olit paahteisena päivänä 17. heinäkuuta vuonna 2010? Päivä on Ilosaarirockinkin mittavasssa historiassa melkoisen merkittävä, mutta on myös yhtye, jonka menneisyyteen se on piirretty kirkkain kirjaimin. Puhumme tietysti kokoonpanosta nimeltä Pariisin Kevät ja päivästä, jolloin yhtye nousi ensimmäistä kertaa elävänä lavalle, Ilosaarirockin hurraavan yleisömeren eteen.

Kauas on tultu siitä, kun masteroija Minerva Pappi näki unen, jossa Arto Tuunela johtaa Pariisin Kevät -nimistä yhtyettä. Alunperin pelkäksi studioprojektiksi tarkoitettu kollektiivi on päätynyt Tuunelan johdolla tekemään suomalaista musiikkihistoriaa. Yhtyeen kaksi ensimmäistä albumia Meteoriitti ja Astronautti herättivät lukuisine radiotaajuuksilla huudatettuine hitteineen (Pikku Huopalahti, Samoilla raiteilla, Tämän kylän poikii, Matkalla etelään) niin paljon huomiota ja kiinnostusta, että studioprojektin oli astuttava ulos neljän seinän sisältä. Ja onneksemme näin kävi.

Ensiesiintymisen jälkeen Tuunela kumppaineineen on julkaissut lisää menestyneitä albumeita, myynyt maamme klubit hetkessä ääriään myöten täyteen ja täyttänyt suurempienkin festareiden päälavat ilman että kenelläkään on jäänyt epäilystä onko yhtye ansainnut paikkansa.

Tuunelan kynän terävyyttä ei voi käydä kiistämään. Siitä on syntynyt aikamme koukuttavimpia radiohittejä ja kauneimpia kappaleita, joita yleisöt läpi maan laulavat mukana sydämiensä kyllyydestä. Tuunelan lyriikat ovat ihanassa naiiviudessaan niin oivaltavia, ettei niitä kuunnellessa voi kuin hymyillä. Tai antaa mennä ja laulaa mukana Tuunelan upeaa ääntä imitoiden.

Iloksemme Pariisin Kevät saapuu tänä kesänä rokkaamaan tanssilattiaamme, tervetuloa takaisin!


< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni