Joensuu 15.–17.7.2016

The 1975 päätti lauantain Tähtiteltan tyylikkäästi

The 1975:n laulaja Matthew Healy villitsi yleisöä Cannibal Corpse -paita päällään ja myöhemmin myös ilman paitaa. Brittipoprockin kirkkaimpiin tähtiin kuuluva bändi tarjoili yleisölle kokonaisvaltaisen keikkaelämyksen.

Healy Cannibal Corpse -paidassa. Kuva: Kalle Kervinen

Britti- ja jenkkilistojen ykköspaikkaa uusimmalla albumillaan ”I like it when you sleep, for you are so beautiful yet so unaware of it” hallussaan pitänyt The 1975 esiintyi Tähtiteltassa lauantai-illan viimeisenä bändinä.

Yhtye on keikkaillut ahkerasti ensimmäisen levynsä ”The 1975″ jälkeen, ja se näkyi nelikon otteissa. Esiintymistä voisi kuvailla vähintäänkin sanoilla tyylikäs ja taitava.

Bändin musiikillinen tyylilaji taas on vaikeasti määriteltävissä, mutta sellaisia kuvauksia on heitetty ilmoille kuin poprock, indie pop ja funk rock. Soitossa yhdistyvät kitararock ja melodinen pop.

Joka tapauksessa musiikki on erittäin tanssittavaa, mikä näkyi myös yleisössä, sillä innokkaimmat kuulijat jammailivat jo ensimmäisten biisien aikana. Biisien alkua säesti myös yleisön kiljunta, mikä kertonee bändin aiheuttamasta tunnelatauksesta kaiken oleellisen.

– Freesiä musiikkia. Tuo kasarisoundeja hyvin nykypäivään, kommentoi paikalla ollut kuulija.

Healy jammailmassa. Kuva: Kalle Kervinen

Bändin laulaja Matthew Healyn huumaavat tanssiliikkeet saavat erityismaininnan, ja fanit palkitsivat miehen punaisilla ruusuilla jo keikan alkupuolella.

Healyn Cannibal Corpse -paita oli hauska yksityiskohta, joka oli hieman kontrastissa bändin imagon kanssa. Myöhemmin paita lensi pois, ja miehen otteet muuttuivat entistä intensiivisemmiksi, kun hän tulkitsi hitaampia kappaleita ilman paitaa, savuava savuke kädessään.

Kaiken kaikkiaan The 1975 tarjoili yleisölle laadukasta brittipoppia höystettynä loistavalla lavaesiintymisellä ja taidokkaalla valoshow’lla.

Teksti: Anton Rintajouppi
Kuvat: Kalle Kervinen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: