Joensuu 15.–17.7.2016

Festivaali-info

Ilosaarirock on vuonna 1971 perustettu ikärajaton ulkoilmafestivaali, joka järjestetään Joensuun Laulurinteellä (Linnunlahdentie 3), järven rannalla kaupungin keskustan tuntumassa. Varsinainen festivaali on kaksipäiväinen (la–su 16. – 17.7.). Perjantaina 15.7. festivaalialueella järjestetään Sulo- ja Töminä-klubit, joihin on erilliset liput.

Festarin suuret leirintäalueet ja parkkialueet asuntoautoalueineen sijaitsevat heti alueen vieressä, teltasta keikalle on matkaa muutama metri. Ilosaarirock panostaa ruokaan, juomaan ja rentoon nauttimiseen. Festivaalialueelta löytyy kaikki tarvittava elämiseen monipuolisesta ruuasta vessoihin, narikoihin ja vesipisteisiin. Festivaalialueella on huomioitu myös liikuntarajoitteiset.

Festarin tärkeimmät arvot ovat vapaaehtoistyö, ympäristönsuojelu ja rakkaus elävään musiikkiin. Osa tapahtuman tuotoista ohjataan paikallisten bändien tukemiseen.

Ilosaarirock on yksi Suomen suurimmista festivaaleista, tapahtumaan kerääntyy vuosittain yli 50 000 kävijää. Tapahtuman järjestää voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry.

Festivaalialue

Laulurinteen festivaalialue on puistoalue, jossa on runsaasti nurmikkoa. Festivaalialueelle käydään pääportista, jota seuraa chill out –zone. Chill out zonella voi viihtyä omien eväiden kanssa ennen turvatarkastusta. Festivaalialueella on viisi esiintymislavaa, erilaisia palveluita ja viihdepisteitä.

Lipunmyyntipisteet

Ennakkoon Ilosaarirockin lippuja myyvät Tiketti ja Lippupiste. Joensuussa lippuja voi ostaa Levy-Eskoilta, Carelicumista ja Prismasta. Lippuja myydään myös Joensuun torilla sijaitsevasta Rokkikontista 4.7. alkaen.

Rannekkeenvaihto

Kaikki festivaali- ja klubiliput vaihdetaan rannekkeisiin. Rannekevaihtopisteet avautuvat festivaaliviikolla. Rannekkeen avulla voi liikkua sisään ja ulos festivaalialueelta tapahtuman aikana.

Joensuun torilla sijaitsevalla Rokkikontilla rannekkeita vaihdetaan rokkiviikolla ma–ke klo 10–16, to–pe klo 10–19 ja la klo 10–14.

Rannekkeita vaihdetaan festivaalin pääportilla Rokkiperjantaina klo 16:00–01:30, lauantaina klo 11:00–01:30 ja sunnuntaina klo 11–23.

Ravi- ja Niittyleirinnän asiakkaat voivat vaihtaa festivaali- ja klubirannekkeet leirintäalueiden porteilla.

Infopiste ja löytötavarat

Ilosaarirockin infopiste sijaitsee pääportin vieressä. Infopisteeltä voit ostaa festivaali- ja klubilippuja ja sieltä löydät vastaukset mieltä askarruttaviin Rokkikysymyksiin. Infopiste on auki 24h perjantaista klo 16 alkaen.

Viikonlopun ajan infopiste toimii myös löytötavarapisteenä. Festivaalin jälkeen maanantaina klo 15 löytötavarat toimitetaan Pohjois-Karjalan löytötavarapalveluun (osoite: Raatekankaantie 4).

Tavara- ja viinanarikat

Tavara- ja viinanarikat sijaitsevat chill out zone -alueella. Narikat ovat auki perjantaina klo 16:00–02:30, lauantaina klo 11–02 ja sunnuntaina klo 11–02. Käy noutamassa tavarasi ennen sulkemisaikaa! Narikkaan jääneet tavarat toimitetaan infopisteelle ja festivaalin jälkeen Pohjois- Karjalan löytötavaratoimistoon. Narikkapalvelu maksaa 2 euroa. Varaa maksamiseen tasaraha.

Kännykän lataus

Kännykänlatauspisteitä löydät Ilosaari loungesta ja leirintäalueiden infopisteiden luota.

WC-alueet ja vesipisteet

Festivaalialueelle ja ulkoalueelle on järjestetty vessoja ja pisuaareja helpottamaan rakkojen tyhjentymistä. "Älä ole juntti vaan pissaa vessaan; ei puskaan saatikka talojen seinille tai pihoille." Festivaalialueelta ja leirintäalueilta löytyy vesipisteitä, joissa voit täyttää juomapullosi. Muista juoda riittävästi vettä!

Palvelut

Festivaalialueella on erilaisia palveluita kännykänlatauspisteistä ruokamyyntiin. Ruokamyyntikojuista löytyy liha-, kasvis- ja vegaaniruokaa ja myös erityisruokavaliot on huomioitu. Ilosaarirockissa on useita täysi-ikäisille tarkoitettuja baarialueita, joiden tuotevalikoima vaihtelee alueittain. Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi.

Festivaalialueelta löytyy myös erilaisia tuotemyyntipisteitä, joissa myydään muun muassa erilaisia koruja ja vaatteita. Ilosaarirockin ja festivaalilla esiintyvien yhtyeiden tuotteita on myynnissä Tähtiteltan läheisyydessä sijaitsevassa myyntipisteessä. Rokkituotteita voi ostaa myös Longplay Musicin verkkokaupasta.

Alueella on runsaasti wc-alueita, ilmaisia vesipisteitä sekä tavara- ja viinanarikat.

Saavutettavuus

Ilosaarirockin järjestelyiden lähtökohtana on, että kaikki ovat tervetulleita festivaalillemme.

Ilosaarirock järjestetään puistoalueella, missä kulkeminen tapahtuu pääosin hiekoitettuja teitä pitkin. Alue on tasainen Tähtiteltan alueelle johtavaa nousua lukuun ottamatta. Festivaalialueen läheisyydessä on pysäköintialue, josta löytyy rajattu määrä invapysäköintipaikkoja. Näille paikoille pysäköimiseen vaaditaan vammaisen pysäköintilupa. Suurimmilla lavoilla on pyörätuolia käyttäville asiakkaille katsomokorokkeet. Alueella on esteettömiä vessoja.

Avustajaa tarvitseville henkilöille avustajan tuominen festivaalille on ilmaista. Rannekkeet luovutetaan rannekkeenvaihtopisteissä pääportilla ja torin Rokkikontilla.

< takaisin infon etusivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: