Että kaikilla olisi mukavaa ja ennen kaikkea turvallista, tutustu tälle sivulle kokoamaamme tietopakettiin.
• sadetakki
• lämmin pusero
• päähine
• rahaa
• pyyhe/uikkarit
• hammasharja
• hyvin säilyvää ruokaa
• vessapaperia
• laastaria ja särkylääkettä
• korvatulpat
• aurinkorasvaa
• kännykänlaturi, matkalaturi jos semmoinen löytyy
• ennakkoluuloton asenne ihania kanssaihmisiä kohtaan
Monia näistä tuotteista myydään myös festivaalialueella. Kaikkein kalleimpia ja rakkaimpia esineitä ei festareille ole järkevää ottaa mukaan. Joskus esineet tuppaavat katoamaan riemuhumussa.
Festivaalialueella äänenvoimakkuuden ohjearvot saattavat ylittyä. Suojaa kuulosi ja käytä korvatulppia tai kuulosuojaimia. Korvatulppia on myynnissä mm. anniskelupisteillä ja infossa.
Kondomeja jaetaan sekä festivaalialueella että Ravi- ja Niittyleirinnässä. Koskaan kun ei tiedä milloin tulee tarve.
Ilosaarirockissa on paljon ihmisiä. Vältä tiiviitä väkimassoja, jos tunnet olosi epämiellyttäväksi ahtaissa paikoissa. Erityisesti esiintymislavojen edustoilla voi yleisömassan paine kasvaa nopeastikin ja tilanne saattaa kehittyä tukalaksi.
Mikäli havaitset onnettomuuden, jonkin muun turvallisuutta vaarantavan asian tai ongelman koskien omaa tai muiden turvallisuutta, ilmoita siitä heti lähimmälle järjestyksenvalvojalle.
Crowd surfing eli yleisön käsien varassa kelluminen (surffaaminen) on kielletty, kuten myös olkapäillä istuminen. Tupakointi lavojen edustoilla sekä esiintymisteltoissa on kielletty. Eläinten tuominen Ilosaarirockiin on ymmärrettävistä syistä kielletty.
Festivaali- ja leirintäalueita ympäröi aitarakennelma. Anna sen olla paikoillaan. Aidan rikkomisesta kiinnijäävä joutuu korvaamaan aiheuttamansa vahingon, 200€ / aitapala.
SPR:n ensiapupiste sijaitsee festivaalialueella ja on avoinna ympäri vuorokauden perjantaista klo 17 maanantaihin klo 12 saakka. Samalla alueella toimii poliisi, pelastuslaitos ja festivaalin oma turvallisuusorganisaatio.
Festivaalialueelle kuljetaan turvallisuustarkastuksen kautta. Järjestyksenvalvojien tekemien turvallisuustarkastusten tarkoituksena on estää kiellettyjen esineiden ja aineiden alueelle tulo.
Jos olet menossa alueelle katsomaan jonkun tietyn artistin keikkaa, varaa tarpeeksi aikaa porttitarkastuksiin. Varsinkin suurten nimiesiintyjien kohdalla porteille tahtoo muodostua ruuhkia.
Alueelle saa tuoda mm. seuraavia esineitä: teleskooppivavat, enintään 1,5 litran läpinäkyvät muovipullot (tyhjät tai avaamattomat, ei alkoholipullot), hiuslakat ja muu kosmetiikka, lyhyet sateenvarjot, retkituolit (kokoontaittuva, ei puutarhatuoli), järjestelmäkamerat ja pienten lasten evästarvikkeet.
Täysi-ikäiset saavat tuoda leirintäalueelle ja chill out zonelle myös alkoholijuomia (ei ärrimurri-juomia, varaudu todistamaan ikäsi!).
Kiellettyja esineitä alueella ovat esimerkiksi omat alkoholijuomat, alkoholiastiat, lasipullot ja –astiat, avatut juomapullot, pitkät sateenvarjot, laserosoittimet ja voimakkaat valonheittimet, radiohäirintään soveltuvat laitteet, ampuma-aseet ja –tarvikkeet sekä replika-aseet, ilotulitteet ja soihdut sekä muut räjähdysaineet, neulat ilman perusteltua syytä (mm. insuliinikynä on sallittu), viiltämiseen tai pistämiseen soveltuvat esineet sekä muiden vahingoittamiseen soveltuvat aineet, työkalut (kuten monitomityökalut) ilman perusteltua syytä, megafonit ja muut kovaa ääntä tuottavat esineet, videokamerat ja nauhurit.
Lisäksi kiellämme nihkeän asenteen kanssaihmisiä kohtaan.
Tässä suuntaa antava lista sallituista ja kielletyistä tavaroista. Kaikkia maailman tavaroita emme pysty luokittelemaan tässä yhteydessä sallituiksi tai kielletyiksi. Muiden kuin näissä listoissa mainittujen esineiden sekä aineiden osalta porttien esimiehet tekevät yksittäisiä päätöksiä omaan kokemukseensa ja ammattitaitoonsa nojaten.
Jos tapahtuman aikana jokin tietty esine tai aine osoittautuu yleistä turvallisuutta vaarantavaksi, tapahtuman järjestäjä pidättää itselleen oikeuden muuttaa ohjeistusta kesken tapahtuman.