Joensuu 15.–17.7.2016

Vapaaehtoistyö

Tämän vuoden vapaaehtoishaku on päättynyt. Hakemuksia saapui tänä vuonna ennätysmäärä, kiitos kaikkille hakemuksen lähettäneille!

Vapaaehtoisiksi valittujen kannattaa tutustua alla olevaan infoon. Siinä on paljon hyödyllistä tietoa käytännön järjestelyistä. Kysyäkin saa: .

Henkilöstö, vapaaehtoisen paras kaveri

Ilosaarirockin henkilöstö on vapaaehtoisen paras kaveri. Henkilöstö auttaa ongelmissa ennen ja jälkeen festivaalin osoitteessa . Tapahtuman aikana henkilöstön toimipiste jakaa vapaaehtoisille sisäänpääsyyn tarvittavat rannekkeet, ruokaliput ja vapaaehtoispaidan. Toimipiste sijaitsee Jäähallin eteisaulassa (osoite: Kisapolku 4) ja on auki torstaista lauantaihin.

Henkilöstön toimipisteen aukioloajat:
To 14.7. klo 10–18.30
Pe 15.7. klo 10–22
La 16.7. klo 10–18

Ilosaarirockissa on suuri joukko vapaaehtoisia ja usein käy niin, että kaikki saapuvat samaan aikaan hakemaan kulkulupiaan. Varaudu jonoihin ja tule paikalla ainakin tunti ennen työvuoron alkua. Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi.

Työvuorot

Ilosaarirockin vapaaehtoiset tekevät viikonlopun aikana keskimäärin 12 tuntia töitä. Festivaalia ennen tai sen jälkeen työskentelevien vapaaehtoisten työvuorot kestävän kahden tai kolmen päivän ajan, keskimäärin 16 tuntia yhteensä. Työvuorot sovitaan vastaavan kanssa. Jos et jostain vakavasta syystä pääse tulemaan töihin sovittuna aikana, ilmoita asiasta heti vastaavallesi. Töistä luistaminen ilman pätevää syytä lisää muiden vapaaehtoisten hommia.

Mitä vapaaehtoinen saa?

Vapaaehtoiset luovat Rokille ominaisen hymyilevän, aurinkoisen ja ystävällisen tunnelman. Leppoinen tunnelma lähtee siitä, että vapaaehtoistöissä on pääasiassa erittäin hauskaa! Työn merkeissä voit samalla tutustua muihin samanhenkisiin ihmisiin. Vapaaehtoistyö perustuu omaan haluun olla mukana tekemässä Ilosaarirockista parasta festivaalia, siitä ei makseta palkkaa.

Duunaripaidassa erottuu

Mahtava duunaripaita jaetaan jokaiselle vapaaehtoiselle. Tänä vuonna paidat jaetaan henkilökohtaisesti ja sopivien kokojen riittävyyden takaamiseksi. Paidat ovat unisex-kokoisia, ei naisten ja miesten paitoja erikseen. Duunaripaitaa käytetään työvuoron aikana, pitäähän maailman parhaimpien vapaaehtoisten joukon erottua. Vapaalla ollessa paitaa ei sovi käyttää, eikä ehdottomasti myöskään alkoholin vaikutuksen alaisena

Ruokaa nälkäisille

Ruoka vapaaehtoisen tiellä pitää. Nälkää ei vapaaehtoisten tarvitse nähdä vaan jokaiselle vapaaehtoiselle kuuluu lämmin ruoka. Vapaaehtoisten ruokailu on Tiedepuistolla festivaalialueen vieressä. Ruokailu tapahtuu ruokalippua vastaan.

Ilmaista kahvia Taukotuvalta

Vapaaehtoisten oma rentoutumispaikka Taukotupa sijaitsee Metelli-lavan takana. Käynti sinne on Tähtiteltan puolelta. Rokin vapaaehtoiset saavat Taukotuvalta omaan kuppiin ilmaista reilua kahvia ja teetä! Jos omaa kuppia ei ole, on kuppimaksu 1€. Kuppiin voi sitten santsata ilmaiseksi niin paljon kun kuppi kestää. Hienoimmat ja parhaiten tuunatut kupit saavat Taukotuvalla yllätyspalkintoja! Taukotuvalta voi ostaa myös omakustannushinnalla mm. leipiä, pikkupizzoja, korvapuusteja, namuja ja muuta pientä purtavaa. Taukotuvalla on myös netti, yllätysohjelmaa, vessat ja vesipiste.

Teltassa on tunnelmaa

Joensuun ulkopuolelta tulevien vapaaehtoisten on mahdollista majoittua Ilosaarirockin omalla telttailualueella Ravileirinnässä. Majoittua voi torstaista maanantaihin. Vapaaehtoiset voivat majoittua kaverin vieressä tai vain vapaaehtoisille varatussa Ravileirinnän osiossa, Staff Campissa.

Leiriytymistarvikkeita festivaali ei tarjoa, joten oma teltta ja makuupussi mukaan. Majoittumaan pääsee rannekkeella, jonka saat henkilöstöstä samalla, kun haet passisi/rannekkeesi. Majoittumisranneke on henkilökohtainen.

Narikka ja pyöräparkki

Tavaranarikat ja pyöräparkki ovat ilmaisia kaikille vapaaehtoisille, saat edun Staff-ranneketta näyttämällä. Autojen parkkipaikat ovat maksullisia myös vapaaehtoisille.

Ilmainen Töminä, Sulo puoleen hintaan

Vapaaehtoiset voivat ostaa perjantain Sulo-klubille rannekkeen puoleen hintaan henkilöstön toimipisteeltä Jäähallilta, etu on henkilökohtainen. Henkilöstöstä vapaaehtoiset saavat myös ilmaisen Töminä-klubin sisäänpääsyn! Rannekkeita varataan riittävästi jokaiselle vapaaehtoiselle.

Vapaaehtoisten ryhmäkuva

Vapaaehtoisten ryhmäkuva otetaan päälavan edessä sunnuntaina 17.7. klo 11:45. Tule paikalle ja laita vapaaehtoispaitasi päälle, ikuistetaan kesän paras vapaaehtoisjoukko!

Rokkialueen esittely

Kaikille vapaaehtoisille avoin festivaalialueen esittelykierros pidetään Rokkiviikon torstaina klo 16:30 alkaen.

Kierrätys

Ilosaarirock tekee parhaansa ollakseen ympäristöystävällinen tapahtuma ja tähän tarvitaan jokaisen, myös sinun, panostasi. Rokissa voi kierrättää energia- eli polttokelpoisen jätteen, biojätteen, metallin, lasin, puun ja ongelmajätteet.

Turvallisuus

Ensiapu, poliisi ja palokunta päivystävät koko Rokin ajan. Samoin tekee Ilosaarirockin turvallisuus- ja järjestyksenvalvonta, mutta lopulta jokainen ihminen vaikuttaa toimillaan omaan ja kanssaihmisten turvallisuuteen. Jos näet vaaratilanteen, ilmoita heti vastaavallesi tai järjestyksenvalvojilla ja toimi heiltä saamiesi ohjeiden mukaisesti.


Tervetuloa vapaaehtoiseksi Ilosaarirockiin!

Kysymyksiin ja ongelmiin vastataan osoitteessa

< takaisin infon etusivulle

Vapaaehtoistyö


Lataa aluekartta PDF-tiedostona

Alle 18-vuotiaan hakijan tulee toimittaa huoltajan suostumus vapaaehtoistyöhön. Lupa toimitetaan joko tulostettuna Popmuusikoiden toimistolle tai allekirjoitettuna ja skannattuna osoitteeseen .

Postitusosoite:
Joensuun Popmuusikot ry
PL 240
80101 Joensuu

Luvan voi myös tuoda toimistollemme (Suvantokatu 1, Joensuu). Alle 18-vuotiaiden hakemukset käsitellään vasta kun olemme saaneet allekirjoitetun suostumuksen.

Kysymyksiin ja ongelmiin vastataan osoitteessa .

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: