Joensuu 15.–17.7.2016

Ilosaarirockiin ruotsalaista rockia ja vaihtoehtometeliä

Lehdistötiedote 1.4.2016.

Joensuun Ilosaarirock julkaisi festivaalin avaavan Töminä-klubin ohjelman. Kansainvälistä väriä punk- ja vaihtoehtomusiikkiin keskittyvälle klubille tuo Imperial State Electric -kitaristin klassista hard rockia soittava sooloyhtye Robert Pehrsson's Humbucker. Töminässä esiintyvät myös kotimaiset Teksti-TV 666, Kesä, The Mutants, Kumikameli, Kohti Tuhoa, Särkyneet ja Rusto. Töminä-klubi järjestetään Joensuun Laulurinteellä perjantaina 15.7. Kymmenen euron hintaiset ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä.

– Jo parikymmentä vuotta vaihtoehtomusaa tarjonnut Töminä on Ilosaarirockin ajaton klassikko. Liputkin ovat pysyneet suunnilleen samanhintaisina kuin viime vuosituhannella. Arkistoja kun kaiveli, niin 40 markkaa taisi olla hinta vuonna 2000. Menkööt nousu inflaation piikkiin. Kumikameli näytti silloinkin soittavan, joten eipä tuo meno ole senkään puolesta muuttunut, nauraa Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis.

Kitaristi Robert Pehrsson julkaisi debyyttisooloalbuminsa vuonna 2013. Klassista rockia ja meheviä Thin Lizzy -sävyjä tarjoillut levy keräsi kehuja alan lehdistössä Classic Rockista Guitariin. Albumin soundia voi verrata The Hellacoptersiin, joka ei ole ihme, sillä tuottajanpenkillä istui Pehrssonin bändikaveri Nicke Andersson.

Kitarajumittaja Teksti-TV 666 ja instrumentaaliryhmä The Mutants julkaisivat juuri uudet, kehutut albumit. Post-punkia paiskova Kesä ja romanttista rockia soittava Särkyneet tarjoavat varmasti nostalgiaväristyksiä festareilla vuosikymmeniä pyörineille kuuntelijoille. Hardcore-osastoa klubilla edustavat Kohti Tuhoa sekä tuore joensuulaisyhtye Rusto. Töminän itseoikeutettu mestari on marraskuussa 30 vuotta täyttävä Kumikameli, joka julkaisee toukokuussa tyhjentävästi nimetyt uuden albumin Verta ja suolia.

Ilosaarirockissa esiintyvät muun muassa Ellie Goulding, Volbeat, Paradise Lost, The 1975, Propagandhi, Skepta, TesseracT, Haken, Wolf Alice, Frank Carter & The Rattlesnakes, Tryer, Stam1na, Moonsorrow, Juice Normaali, Musta Risti, Death Hawks, Lasten Hautasmaa ja Tähtiportti.

Ilosaarirock järjestetään 15. – 17.7.2016. Festivaalin kaikki ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä.

Painokelpoiset pressikuvat: www.ilosaarirock.fi/pressikuvat

Haastattelut:
Vastaava tuottaja Petri Varis, puh. 044 293 6889,

< takaisin mediasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: