Joensuu 15.–17.7.2016

Lasten Hautausmaa

Lasten Hautausmaa

Aapeli Kissalan kappaleesta nimensä lainannut Lasten Hautausmaa vakuutti Ilosaarirock-yleisön jo viime vuonna Töminä-klubilla. Tulevana kesänä otamme ilolla tämän kouvolalaisen bändin uudestaan vastaan, mutta tällä kertaa ihan festarialueen puitteissa!

Lasten Hautausmaa soittaa synkkää, melankolista, mutta silti jotenkin hyvin rauhoittavaa musiikkia, jota paremman puutteessa voisi kuvailla vaikka särökitaroilla toteutetuksi folkrockiksi. Yhtyeen ilmaisu on ennen kaikkea vangitsevaa. Hypnoottisen tunnelman luovat Kristiina Vaaran laulut ja Tuomo Mannosen kalmaiset, mutta loistavat sanoitukset.

Bändin jäsenet vaikuttavat muun muassa Kivesveto Go Go- ja A. Takalo & Takavalot -yhtyeiden riveissä, joten Lasten Hautausmaan sekalaiseen soppaan yhdistyvät niin punkin rosoisuus kuin myös Leevi & the Leevings -tyylinen suomalainen melankolia. Bändiä kuvailtaessa on heitelty myös nimiä Kollaa Kestää, Mana Mana ja Musta Paraati.

Lasten Hautausmaa on julkaissut yhden läpikehutun pitkäsoiton ja toinen on tekeillä. Ilosaarirockin keikalla on siis hyvinkin luvassa uusia Hautausmaa-lauluja. Bändin keikkakunnosta kertoo se, että Suomen rockklubit valitsivat yhtyeen viime vuoden suosikikseen ja lahjoittivat palkintona parilla tonnnilla bensaa tuleville kiertueille. Toivotammekin teidät tunnelmoimaan Lasten Hautausmaan tahtiin!

< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: