Joensuu 15.–17.7.2016

Propagandhi (CAN)

Propagandhi

Korvat hörölle Ilosaarikansa! Legendaarinen kanadalainen punkrock-yhtye Propagandhi saapuu heinäkuussa Ilosaarirockiin ja soittaa festarilla yksinoikeudella kesän ainoan Euroopan keikkansa. Bändi valmistelee uutta levyään, mutta päätti keskeyttää keikkataukonsa vain saapuakseen Joensuuhun. Tätä on puuhattu jo vuosia ja viimeinkin se tapahtuu, Propagandhi nähdään Laulurinteellä!

Vuonna 1986 perustettu Propagandhi kuuluu punk-skenen ehdottomimpiin yhtyeisiin, jonka tiukka yhteiskunnallinen sanoma ei ole horjunut pitkän uran varrella. Radikaalin vasemmiston nimeen kumartava bändi puhuu vegaanin ruokavalion ja ihmisoikeuksien puolesta ja vastustaa seksismiä, homofobiaa ja rasismia. Bändi on hyvin tarkka myös esiintymispaikkojensa eettisyyden suhteen ja onkin suuri kunnia saada yhtye Laulurinteelle.

Tällä vuosituhannella bändin ultratiukkaan ilmaisuun on ajelehtinut raskaampia vaikutteita, joten keikka toimii taatusti myös metallifanaatikoille. Lähin kotimainen vertailukohta Propagandhin musiikille lienee kotimainen Tryer, joka sekin saapuu Ilosaarirockiin. Molemmat yhtyeet ovat ylivoimaisen energisiä, osaavat säveltää tapporiffejä ja onnistuvat yhdistämään kiivauden ja melodisuuden mestarillisesti.

Propagandhin keikka on must see kaikille punkkia, metallia ja noin ylipäätään jännittävää, energisestä musiikkia rakastaville. Takaamme, että luvassa on jotain hengästyttävää. Älä jätä väliin harvinaislaatuista tilaisuutta kokea Propagandhi kotimaan kamaralla!

< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: