Joensuu 15.–17.7.2016

Saimaa

Saimaa

Matti Mikkolan luotsaama Saimaa on viime vuosien häkellyttävimpiä ilmiöitä suomalaisella musiikkikentällä. Yhtyeen kaksi vuotta sitten julkaistu räjähtävä esikoislevy Pepe & Saimaa oli huimaava kokoelma Pepe Willbergin tulkitsemaa suvereenia sinfonista popmusiikkia, jollaista ei oltu tässä maassa kuultu sitten 70-luvun, jos silloinkaan.

Silti, käsittämätöntä mutta totta, viime syksynä Saimaa onnistui lyömään kansakunnan ällikälle vielä uudestaan: albumi Matka mielen ytimeen on takuuvarmasti kaikkien aikojen kunnianhimoisimpia kotimaisia cover-taltiointeja. Muun muassa svengaavaa afrojazzia, rouheaa progea ja slaavilaista melankoliaa yhteen naittava platta panee sellaiset suomiklassikot kuin Lentävä kalakukko, Joutsenlaulu ja Myrskyluodon Maija ennakkoluulottomasti täysin uuteen kuosiin. Soittamisen paloa ja musiikin riemua, mikäpä sen parempaa.

Saimaasta nauttiakseen ei tarvitse olla progefani. Ennen kaikkea bändi todistaa soitetun musiikin voimaa ja tarttuvan rytmin nostattavaa vaikutusta. Suosittelemme erittäin lämpimästi, että koette Saimaan elävänä kuluvan kesän aikana. Voimme luvata, että kokemus on hurmoksellinen ja väkevä!

< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: